Salat med bagte gulerødder og laks

Denne salat med bagte gulerødder og laks er ikke bare smuk men også sund, mættende og utrolig smagfuld.

På en base af grøn salat tilføjes bagte gulerødder, en sød/syrlig vinaigrette, saftige brombær og luksuslækker varmrøget laks.

Salaten er simpel og imponerende på samme tid, og kan både serveres til en buffet eller som en måltidssalat.

salat med bagte gulerødder og varmrøget laks

Salat med laks, bagte gulerødder og brombær

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 40 min / i alt 45 min

Ingredienser

  • 1 bakke blandet salat
  • 4 stykker varmrøget laks
  • 125 g brombær

BAGTE GULERØDDER

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. birkes
  • salt

VINAIGRETTE

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

BAGTE GULERØDDER

Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødder, og del dem på langs. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie, birkes og salt. Bag gulerødderne i ovnen i 25 minutter, til de er let gyldne.

VINAIGRETTE

Rør alle ingredienserne sammen.

SALAT

Skyl og tør salaten, og vend den sammen med vinaigretten på et fad.  Fordel bagte gulerødder, varmrøget laks og skyllede brombær over, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

nye gulerødder

bagte gulerødder med birkes

Smuk salat med bagte gulerødder og laks

Denne salat med bagte gulerødder og laks, synes jeg simpelthen, er så smuk! De fine gyldne farver fra gulerod og laks sammen med de dybrøde brombær. Så fint og sensommer-lækkert.

Salaten er dog ikke bare smuk men også virkelig lækker. Kombinationen af den salte, varmrøgede laks, de sødmefulde bagte gulerødder og saftige brombær er simpelthen magisk. Og salaten er således et bevis på hvor godt, hvordan få, gode ingredienser kan smage, når de kombineres på bedste vis.

 

TIP: Prøv også min opskrift på sushiskål med laks eller rødbedevafler med ærtedip og varmrøget laks

 

Jeg holder af at servere salaten som en måltidssalat, enten som en let aftensmad eller som en luksusfrokost, hvis jeg får frokostgæster i weekenden. Salaten er også fantastisk som en del af en større buffet.

Hvis du serverer salaten som en måltidssalat, vil jeg anbefale dig at servere den med godt brød og lidt dyppelse. Eksempelvis en dejlig hjemmelavet aioli.

 

TIP: Prøv også min opskrift på squashpasta med avocadocreme og varmrøget laks.

 

salat med gulerødder og laks

 

Salat med bagte gulerødder med birkes

I min salat med laks vender jeg bagte gulerødder, der er drysset med birkes og bagt i ovnen. Når gulerødder bages i ovnen får de en dejlig sødmefuld smag og en god konsistens. De små birkes tilføjer også en ekstra ristet smag og lidt knas, der virkelig klæder salaten.

Birkes kan godt undlades, men har du det i skuffen, synes jeg endelig, du skal tilføje det!

Over grøn salat, gulerødder og laks drypper jeg en sød/syrlig vinaigrette med honning og sennep, der binder alle smagene sammen. Simpelt og helt utrolig godt!

 

TIP: Prøv også opskriften på laksefrikadeller med quinoasalat eller salat med varmrøget laks og avocado eller laks med pesto crust

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar