Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

One-pot-pie med oksekød, chorizo og polenta

Denne opskrift  I simpelthen prøve!

Det er en såkaldt one-pot-pie, en form for tærte, der er lavet i en gryde uden bund men med et sprødt låg.

Under låget, der her består af ristet polenta, gemmer der sig et fyld af mørt og saftigt oksekød, chorizo, tomater og krydderier.

One-pot-pie med oksekød, chorizo og polenta

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 25 min /I alt 3 t 40 min
INGREDIENSER

  • One-pot-pie med oksekød og chorizo

  • 1 kg oksebov (i tern)
  • 150 g tørret chorizo
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 4 laurbærblade
  • 1 spsk. paprika, gerne røget
  • 1 spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret rosmarin
  • 5 dl rødvin
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • 1 glas grønne oliven
  • Polenta-låg

  • 125 g polenta
  • ¾ l vand
  • 100 g parmesan
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • salt
  • lidt olie til pensling
  • Til servering

  • 1 håndfuld frisk oregano
Polenta-låg

Hæld polentagryn i kogende vand, mens du pisker. Kog i ca. 15 minutter under låg, indtil grøden bliver sej og cremet. Tilsæt friskrevet parmesan, og smag til med muskatnød og salt. Beklæd et ovnfast fad med bagepapir. Fordel polentagrøden på bagepapiret i et jævnt lag. Stil fadet på køl i 3 timer, så polentaen kan stivne.

One-pot-pie med oksekød og chorizo

Skær chorizo i grove skiver, og steg dem i en stor gryde, til de bliver let gyldne. Skær okseboven i 3 cm store tern. Krydr godt med salt og peber. Steg kødet sammen med chorizoen, så det bliver brunet på alle sider. Pil og hak løg og hvidløg, og lad dem svitse sammen med kødet under omrøring, til løgene er klare. Tilsæt laurbærblade, paprika, oregano og rosmarin, og lad det stege i et par minutter. Tilsæt derefter rødvin, hakkede tomater, tomatpuré og oliven. Lad retten simre under låg i ca. 3 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden, når du stikker til det med en grydeske. Smag til med salt og peber.

Polenta-låg fortsat

Tænd ovnen på 225°. Skær polentabunden i runde skiver ved at udstikke dem med et vandglas, og pensl skiverne med olie. Tag gryden af varmen, og placér polentaskiver på overfladen. Sæt gryden i ovnen i 15 minutter, til polentaen er sprød.

Til servering

One-pot-pie serveres i gryden, så hver især ved bordet selv kan hælde op i skåle. Pynt med frisk oregano på toppen.

One-pot-pie med kød og polenta

Min one-pot-pie er en rigtig crowd pleaser. Det lækre kødfyld med oksekød og chorizo er fyldt med velsmag. Og når gryden toppes med sprød polenta, er der ikke et øje tørt. Jeg serverede min one-pot-pie for en gruppe af vores venner, og særligt mændene var ved at falde i dåner over, hvor godt det smagte.  

TIP: Prøv også mine andre opskrifter med polenta. Såsom sprøde polenta fritterpolenta med grøntsager og æg eller grillet laks med polenta og jordbærsalsa

 

Spansk comfort food

Retten minder mig om den type mad, vi fik serveret i Spanien, da jeg gik på Caminoen for et par år siden: Comfort food med fylde og smag, der har fået lov til at simre og hygge sig i timevis. Det virker måske ikke som det oplagte sommermåltid, men retten kan sagtens serveres hele året. Om vinteren med en grov kålsalat og om sommeren med en frisk salat ved siden af. En grøn én af slagsen med urter og friskbælgende ærter ville uden tvivl gøre sig fremragende til.

TIP: prøv også den danske klassiker brændende kærlighed med chorizo, som også er ægte comfort food!