Grillmad til gæster
Denne opskrift er den helt perfekte servering for gæster. Når sommeren er over os, og det danske vejr tillader det, er det præcis sådan en her servering, jeg vil nyde at servere for gæster på terrassen. Laks, polenta, grønt og så en jordbærsalsa til. Det er et friskt og let måltid, hvor det eneste man mangler, er et godt glas hvidvin!
Grillet laks
Grillet laks er et sandt sommerhit, som jeg bare aldrig bliver træt af. Der skal ikke så meget påstyr til, for laksen smager vidunderligt – bare sådan – når den grilles krydret med salt og peber. Giv hvert stykke grillet laks et squeeze citronsaft efterfølgende, og så er der serveret. Så nemt er det!
TIP: prøv også lakse-satayspyd eller indbagt laks med sød kartoffel røsti
Grillet polenta
Polenta er en grød lavet af majsgryn. Det er en klassiker i Italien, og jeg bruger ofte polenta i stedet for mos som tilbehør til mægtige gryderetter eller til en hurtig polentapande.
Når polentagrød bliver kold, bliver den fast, og den kan derefter skæres ud og steges – på grillen, panden eller i ovnen. Som sprøde polentafritter eller i andre former. Den sprøde polenta smager helt forrygende, sprød på ydersiden og cremet i midten, og den kan serveres på et hav af forskellige måder, både som tilbehør eller hovedmåltid.
TIP: prøv også mit alt-i-et fad med kylling og polenta eller polenta med æg og grøntsager
Grillet laks med jordbærsalsa
Det, der er med til at gøre måltidet, ekstra sommerlækkert, er en frisk, syrlig-sød jordbær salsa. Måske du synes, det lyder lidt skørt at lave salsa af jordbær, men tro mig: det smager ganske fantastisk af sommer og sol! Og så er det endda super nemt.