-
Link kopieret
Polentapizza med pepperoni
Polenta er majsgryn, der oftest bruges til at lave en cremet grød. Denne polentagrød kan man dog smøre ud på bagepapir og bage til den lækreste, sprøde, glutenfrie pizzabund.
Opskriften på polentapizza er ganske simpel og lige til, og pizzaen kan naturligvis toppes med lige det, man er i humør til. Her laver jeg en klassisk variant med pizzasauce, mozzarella og en god pepperoni salami. Du kan også prøve min opskrift på polentapizza med svampe og grøn pesto.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 1 t
INGREDIENSER
POLENTAPIZZABUND
- 300 g polenta (majsgryn)
- 1 l vand
- 25 g parmesan
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie
TOPPINGS
- 1 portion pizzasauce (købt eller hjemmelavet )
- 2 kugler mozzarella (i alt ca. 250 g)
- 100 g pepperoni eller anden italiensk salami
POLENTAPIZZABUND
Tænd ovnen på 200°.
Bring vandet i kog. Drys polentagrynene i gryden under konstant piskning, så det ikke klumper. Lad grynene koge ved svag varme under låg i 15 minutter. Pas på – det kan godt boble meget!
Smag grøden til med parmesan, salt og peber.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og pensl papiret med olie.
Smør polentagrøden ud i et jævnt lag som 2 pizzabunde. Bag polentabundene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er flot gyldne.
Tag bunden ud, og vend den forsigtigt om. Nu er polentabunden klar til toppings.
TOPPINGS
Smør pizzasauce ud på polentabundene. Fordel mozzarella over i mindre stykker og top med pepperoni.
Bag pizzaerne i ovnen i 5-10 minutter, til osten er smeltet og let gylden.


Sprød polentapizza
Polentapizza er en af mine favoritter, når det kommer til alternativer til den klassiske hjemmelavede pizzabund. Bunden bliver virkelig dejlig sprød, og smagen passer perfekt til diverse toppings. Derudover er opskriften meget nem at gå til, helt uden hævetid, så pizzaerne kan komme på bordet i en fart.TIP: Prøv også min opskrift på aubergine pizza eller sprøde polentafritter
Vegetarisk eller vegansk polentapizza
Du kan toppe din pizza med lige det, du er i humør til. Og så er det en opskrift, der er super nem at gøre enten vegetarisk eller vegansk. Hvis du gerne vil gøre opskriften vegansk, kan du også sagtens undlade parmesan i bunden og bruge et alternativ til ost på toppen. Til en vegetarpizza skal du naturligvis blot undlade salami og toppe med en masse grønt i stedet. Prøv eksempelvis min polentapizza med grøn pesto og svampe.
Flere opskrifter med polenta
Polenta er majsgryn, en form for groft majsmel, der har et væld af forskellige anvendelsesmuligheder. Prøv eksempelvis en af disse opskrifter:- Alt i et fad med kylling og polenta
- One-pot-pie med oksekød, chorizo og polenta
- Polenta med ristede grøntsager og pocherede æg
- Citronkage med polenta og mandler
- Polentapizza med bresaola
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.