Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Polentapizza med pepperoni

Polenta er majsgryn, der oftest bruges til at lave en cremet grød. Denne polentagrød kan man dog smøre ud på bagepapir og bage til den lækreste, sprøde, glutenfrie pizzabund.

Opskriften på polentapizza er ganske simpel og lige til, og pizzaen kan naturligvis toppes med lige det, man er i humør til. Her laver jeg en klassisk variant med pizzasauce, mozzarella og en god pepperoni salami. Du kan også prøve min opskrift på polentapizza med svampe og grøn pesto.

Polentapizza med pepperoni

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 1 t
INGREDIENSER

  • POLENTAPIZZABUND

  • 300 g polenta (majsgryn)
  • 1 l vand
  • 25 g parmesan
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • TOPPINGS

  • 1 portion pizzasauce (købt eller hjemmelavet )
  • 2 kugler mozzarella (i alt ca. 250 g)
  • 100 g pepperoni eller anden italiensk salami
POLENTAPIZZABUND

Tænd ovnen på 200°.

Bring vandet i kog. Drys polentagrynene i gryden under konstant piskning, så det ikke klumper. Lad grynene koge ved svag varme under låg i 15 minutter. Pas på – det kan godt boble meget!

Smag grøden til med parmesan, salt og peber.

Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og pensl papiret med olie.

Smør polentagrøden ud i et jævnt lag som 2 pizzabunde. Bag polentabundene i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er flot gyldne.

Tag bunden ud, og vend den forsigtigt om. Nu er polentabunden klar til toppings.

TOPPINGS

Smør pizzasauce ud på polentabundene. Fordel mozzarella over i mindre stykker og top med pepperoni.

Bag pizzaerne i ovnen i 5-10 minutter, til osten er smeltet og let gylden.

* Prøv min hjemmelavede pizzasauce her.

polentapizza
polentapizza chorizo

Sprød polentapizza

Polentapizza er en af mine favoritter, når det kommer til alternativer til den klassiske hjemmelavede pizzabund. Bunden bliver virkelig dejlig sprød, og smagen passer perfekt til diverse toppings. Derudover er opskriften meget nem at gå til, helt uden hævetid, så pizzaerne kan komme på bordet i en fart.  

TIP: Prøv også min opskrift på aubergine pizza eller sprøde polentafritter

 

Vegetarisk eller vegansk polentapizza

Du kan toppe din pizza med lige det, du er i humør til. Og så er det en opskrift, der er super nem at gøre enten vegetarisk eller vegansk. Hvis du gerne vil gøre opskriften vegansk, kan du også sagtens undlade parmesan i bunden og bruge et alternativ til ost på toppen. Til en vegetarpizza skal du naturligvis blot undlade salami og toppe med en masse grønt i stedet. Prøv eksempelvis min polentapizza med grøn pesto og svampe.

Flere opskrifter med polenta

Polenta er majsgryn, en form for groft majsmel, der har et væld af forskellige anvendelsesmuligheder. Prøv eksempelvis en af disse opskrifter:  
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.