-
Link kopieret
Rabarberkompot i ovn
Jeg er tosset med rabarber, og når de smukke, pink stængler er i sæson, hamstrer jeg så mange, jeg kan.
En af mine yndlingsmåder at tilberede dem på er at lave rabarberkompot, som jeg bruger oven på morgenmadsskåle eller på brød.
Kompotten tilbereder jeg i ovnen i stedet for i en gryde, hvilket er langt nemmere og hurtigere.

Topping til 2 personer
Forberedelse 10 min /I alt 25 min
INGREDIENSER
- 1 bundt rabarberstængler
- 3-5 spsk. honning
- kornene af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljepulver
Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Kom 3 spsk. honning i en skål sammen med vaniljekornene, og rør det sammen.
Rens rabarberne. Skær bladene af stænglerne, og rens bunden for brune kanter.
Skær rabarberstænglerne i skrå skiver, og kom dem i skålen til honningen. Vend godt rundt, så honningen fordeler sig ud på skiverne, og fordel det dernæst på bagepladen.
Bag rabarberne i 15 minutter, indtil de er helt møre, og lad dem derefter køle af.
Kom de bagte rabarberskriver i en skål, og mos dem let sammen til en kompot. Jeg foretrækker, at skiverne ikke moses helt ud, men det er op til dig. Smag til med honning, så det er tilpas sødt, og opbevar derefter din rabarberkompot i en lukket beholder i køleskabet.
Rabarberkompot topping
Rabarberkompot i ovn er drøn nemt at lave, og så er det skønneste topping, som jeg nyder at lave, når de smukke lyserøde stængler er i sæson. Jeg laver min rabarberkompot i ovn på verdens mest simple måde. Så selvom det måske virker overskudsagtigt at bikse sammen på en almindelig hverdag, lover jeg dig, at du kommer til at bruge maks 10 minutter i køkkenet. Og dine smagsløg vil takke dig! Det eneste, du skal gøre, er at skære dem i skiver og vende dem i honning og lidt vanilje på en bageplade. Så en tur i ovnen, og så er der serveret!TIP: Prøv også min opskrift på rabarbertærte med marcipan, min nemme rabarbercrumble eller blondies med rabarber og hvid chokolade.
Havregrød med rabarberkompot
Rabarberkompotten tager en kedelige havregrød til nye højder, og giver den et tiltrængt spark forårsfornemmelser. Jeg vil også anbefale jer at bruge kompotten sammen med yoghurt og måske lave en lille parfait sammen med lidt granola. Skålen på billederne har jeg toppet med rabarberkompot, mandelsmør, bipollen, chiafrø, kokosflager og tørrede rosenblade. Ja, jeg går all in, og denne blanding var både særligt smuk men også enormt lækker – selvom mindre naturligvis også kan gøre det.TIP: Prøv også min opskrift på råsyltede rabarber

Flere opskrifter til morgenmad:
