Nem opskrift på rabarber crumble
Denne rabarbarcrumble med marcipan er en af de nemmeste kager, jeg kan komme i tanke om. Her kan alle være med, ligegyldigt hvor erfaren man er i det søde køkken. For med en crumble kan det nærmest ikke gå galt. Den skal være rustik i udseendet, det er en del af charmen, og så længe du ikke brænder kagen på i ovnen, vil den stensikkert smage godt.
PRØV OGSÅ: Min allerbedste jordbærtærte eller clafoutis med kirsebær
Jeg elsker en god æblecrumble, og i det hele taget er det en fantastisk måde at følge sæsonen. I forsommeren skal den naturligvis laves med rabarber.
En crumble er sådan en kage, jeg tryller frem, hvis lysten til noget sødt pludselig melder sig. Jeg laver den ofte, når vi er i kolonihaven, hvor køkkenet er ret sparsommeligt, hvor hele tærten kan samles med blot en skål, en kniv og et skærebræt. Hvis vi er hjemme, og jeg vil imponere med en lidt mere særlig tærte, laver jeg oftest min absolutte favorit tærte med rabarber, mørdejsbund og remoncemasse eller denne gode blondie med rabarber og hvid chokolade.
TIP: Prøv at tilsætte makroner til din crumble. Det giver en skøn konsistens og smag!
Søde sager med rabarber
Rabarber er jo virkelig en sand forårsbebuder, og i mine svigerforældres kolonihave vokser der en del skønne rabarber. Dem hapser jeg gerne af helt fra forår til sensommer og tryller dem om til lækre søde sager, rabarberkompot og de lækre råsyltede rabarber.
Når du bruger rabarber i søde sager, kan jeg anbefale, at du bruger en sort med tyndere, røde stængler. Det kan eksempelvis være jordbærrabarber, der har meget fine jordbærfarvede stængler og er hyppig at finde i de danske køkkenhaver. Både fordi, de er lidt sødere i smagen, men først og fremmest på grund af deres fine farve.
Til en crumble kan du dog bruge alle rabarbersorter. Jo rødere stængler, jo finere en farve vil din rabarber crumble med marcipan få. Men smagen den er god uanset.
TIP: prøv også opskriften på chokolademuffins med rabarber
Tips og tricks til den bedste rabarber crumble med marcipan
- Tilsæt gerne andre frugter og bær til din crumble. Det smager eksempelvis vidunderligt med jordbær eller hindbær.
- Hvis du tilsætter bær eller bruger rabarber med meget væske, kan du med fordel vende det i en smule maizena eller kartoffelmel. Blot en teske sammen med sukkeret vil jævne saucen i bunden af fadet.
- Varier gerne hvilke nødder, du bruger i opskriften. Hasselnødder eller valnødder ville smage dejligt som alternativt til mandler.
- Du kan både bruge fin- og grovvalsede havregryn til opskriften. Det afhænger helt af, hvor grov du ønsker konsistensen (eller hvad du lige har i skabet)
- Hvis du vil lave en glutenfri rabarber crumble med marcipan, kan du bruge rismel eller anden glutenfri mel i stedet for hvedemel.
- Tilsæt gerne 1 dl kokosmel til crumbledejen. Det plejer min mor at gøre, og det smager også virkelig skønt!
- Crumblen smager dejligt serveret med alt fra vaniljeis til flødeskum og cremefraiche.
TIP: Servér denne opskrift sammen med en kugle matcha is på toppen – så bliver det ikke bedre!