-
Link kopieret
Ramsløgspesto med mandler
Ramsløgspesto laver jeg hvert forår, når ramsløgene dukker op i skovbunden. Det er den skønneste grønne forårspesto, med en god smag af ramsløg, mandler og parmesan.
Ramsløgene har en god løgsmag, lidt som en blanding af hvidløg, purløg og forårsløg. De smukke grønne blade er derfor fantastiske i frisk forårspesto.
Pestoen er utrolig nem at lave, og den smager fantastisk på brød, til laks og kylling, over grillede grøntsager, i dressing, eller hvad du ellers kan finde på.

1 syltetøjsglas
INGREDIENSER
- 1 stor håndfuld ramsløg
- 1 dl olivenolie
- saft af 1⁄2 citron
- 2 fed hvidløg
- 100 g mandler
- 25 g parmesan
- salt
Skyl ramsløgene grundigt, og dup dem tørre med et viskestykke.
Kom ramsløg, olivenolie, citronsaft og hvidløg i en minihakker, blender eller foodprocessor. Kør, til du får en grøn olie.
Rist mandler på en tør pande, og riv parmesanost fint. Tilsæt det til køkkenmaskinen, og puls maskinen, til du får en cremet, men stadig grov konsistens.
Smag ramsløgspestoen til med salt, og opbevar den i køleskabet i en lufttæt beholder (fx et syltetøjsglas).

Opskrift på ramsløgspesto med mandler
Hos os er ramsløgspesto med mandler et tilbagevendende indslag på spisebordet i forårsmånederne. Det en nemlig fast en tradition, at vi i foråret gå en tur forbi Risskov i Århus på ramsløgsjagt. Her er skovbunden er dækket af et grønt tæppe med den karakteristiske duft af ramsløg, og så er det ellers bare at plukke løs. Gerne med en saks, så man ikke kommer hjem med fingre, der dufter af løg i dagevis. Hjemme i køkkenet forvandler jeg ramsløgene til flere forkellige retter. Ramsløgssmør, avocadocreme med ramsløg, pizza med ramsløg. Og altid denne gode ramsløgspesto med mandler!
Grøn pesto med ramsløg
Min opskrift på ramsløgspesto med mandler er baseret på min basis opskrift på grøn pesto. Ramsløg erstatter basilikum, og så laves pestoen uden hvidløg, da ramsløg har en kraftig løgsmag. Hvis du synes, smagen af ramsløg er for stærk, kan du erstatte halvdelen med andre krydderurter som persille eller basilikum. Derudover bruger jeg her mandler fremfor pinjekerner og cashewnødder. Du kan helt fint vælge, hvilke nødder eller kerner, du bruge til opskriften.TIP: prøv også min opskrift på rød pesto eller grillede gulerødder med rustik pesto
