-
Link kopieret
Socca
Socca er en form for fladbrød, der tilberedes af kikærtemel. Det er ufattelig let at lave og smager helt vidunderligt som tilbehør til forskellige dips og karryretter.
Jeg holder også af at bruge det proteinrige socca fladbrød som en form for pizzabund, som jeg topper med cremet haydari og ovnristede grøntsager. Det er hurtigt at bikse sammen, og slår pizzamandens menukort med flere længder

Fladbrød til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 25 min
INGREDIENSER
3 dl kikærtemel
1/2 tsk. salt
3 dl lunken vand
1 + 1 spsk. olivenolie
Pisk kikærtemel, salt, vand og 1 spsk. olivenolie sammen med et piskeris, til du får en helt glat
dej uden klumper. Du kan også bruge en køkken- maskine (blender, foodprocessor el.lign.) til hurtigt at blande dejen. Lad dejen stå i 15 minutter.
Opvarm en pande, der kan tåle at komme i ovnen, og smelt ghee eller smør herpå. Lad panden blive godt varm. Hæld derefter dejen på panden, og vend den rundt, så dejen fordeler sig lidt op ad kanterne. Sæt panden i ovnen i 10 minutter, indtil din socca er gylden, sprød og fast. Flip soccaen over på en tallerken, og servér straks.
Socca fladbrød
Socca er en storfavorit i vores hjem. Det er et lækkert fladbrød af kikærtemel, der både er vegansk og glutenfrit. Og så bliver det både fantastisk sprødt, saftigt og smagfuldt på samme tid.
Soccafladbrødet er super simpelt og består blot af kikærtemel, eventuelle krydderier, olivenolie og vand. Det går virkelig godt til alt fra indiske gryderetter og fransk simremad til falafel og anden mellemøstlig mad. Men fladbrødet stammer oprindeligt fra Nice i Frankrig.
TIP: Prøv at servere haydari eller hummus til socca.
Socca fladbrød
Socca er en storfavorit i vores hjem. Det er et lækkert fladbrød af kikærtemel, der både er vegansk og glutenfrit. Og så bliver det både fantastisk sprødt, saftigt og smagfuldt på samme tid. Soccafladbrødet er super simpelt og består blot af kikærtemel, eventuelle krydderier, olivenolie og vand. Det går virkelig godt til alt fra indiske gryderetter og fransk simremad til falafel og anden mellemøstlig mad. Men fladbrødet stammer oprindeligt fra Nice i Frankrig.TIP: Prøv at servere haydari eller hummus til socca.

Fladbrød af kikærtemel
Fladbrødet laves af kikærtemel. Det er et mel, der består af fintmalede kikærter. Kikærtemel er virkelig , da det både er alsidigt, sundt og billigt, så I kan godt forberede jer på en del opskrifter med det i fremtiden. Melet findes hos etniske købmænd, og der står som regel “gram flour” eller “besan” på posen.TIP: Du kan også bruge kikærtemel i lækre naanbrød, i indiske besanpuda pandekager eller blomkåls hotwings.
Krydderier
Socca kan laves helt uden krydderier, men du kan også tilsætte enten friske eller tørrede krydderurter. Jeg bruger ofte stødt koriander og spidskommen i soccaen for at give ekstra smag, men brug endelig de krydderier, du har, eller undlad det helt. Som det er med de fleste klassiske opskrifter, kan socca laves det på et utal af forskellige måder, alt efter hvor og af hvem, man får det serveret. Det er kun én ting for: I må i køkkenet og eksperimentere.TIP: Prøv socca til afrikansk curry med kylling og peanutbutter