Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Salat med stenfrugter og mozzarella

Denne salat med stenfrugter er helt vidunderlig som forret inden sommermiddagen. Jeg vil også anbefale den som en del af en festlig buffet.

Har du nogle flotte, solmodne tomater, så tøv endelig ikke med at smide en håndfuld af dem på brættet også, for det klæder kombinationen virkelig fint.

Salat med stenfrugter og mozzarella

Forret eller tilbehør til 4 personer
Forberedelse /I alt
INGREDIENSER

  • 3 nektariner
  • 4 abrikoser
  • 1 kugle mozzarella, gerne bøffelmozzarella
  • 70 g serranoskinke
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt & friskkværnet peber
  • DRESSING

  • 1 spsk. balsamiceglace (gerne hjemmelavet efter opskriften i Grøntsagsglæde)
  • RUGBRØDSCROUTONER

  • 4 skiver rugbrød
  • 1 spsk. olivenolie
  • en smule salt
RUGBRØDSCROUTONER

Tænd ovnen på 175 grader. Skær rugbrødet i tern. Skær evt. kanterne fra, hvis de er hårde. Fordel ternene på en beklædt bageplade. Vend dem i olivenolie, og drys let med salt. Bag rugbrødscroutonerne i 10-15 minutter, til de er knasende sprøde.

STENFRUGTSALAT

Del nektariner og abrikoser i kvarte, og fordel dem på et bræt. Riv mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel dem over brættet. Del skiver af serranoskinke i to, og anret dem over salaten sammen med masser af basilikumblade. Dryp olivenolie og balsamicoglace over brættet, og kværn med salt og peber. Fordel rugbrødscroutonerne over, og servér straks.

Stenfrugter, mozzarella og croutoner

Salat med stenfrugter kan laves med alt fra nektariner, blommer og ferskener. Anret dem på et stort bræt med mozzarella, croutoner og italiensk lufttørret skinke. Det er en simpel med dekorativ forret. Virkelig, virkelig simpelt men super dekorativt, og det er lige før, det var den ret, der hittede mest omkring middagsbordet, selvom den ikke havde taget mig meget mere end 10 minutter at bikse sammen.

Stenfrugter, mozzarella og croutoner

Salat med stenfrugter kan laves med alt fra nektariner, blommer og ferskener. Anret dem på et stort bræt med mozzarella, croutoner og italiensk lufttørret skinke. Det er en simpel med dekorativ forret. Virkelig, virkelig simpelt men super dekorativt, og det er lige før, det var den ret, der hittede mest omkring middagsbordet, selvom den ikke havde taget mig meget mere end 10 minutter at bikse sammen.  

TIP: En anden skøn forret er lækre bruschetta med gedeost og sprød skinke eller tomat og basilikum.

 

Croutoner af rugbrød

Opskriften på rugbrødscroutoner stammer fra min kogebog Grøntsagsglæde. Jeg foretrækker dem ofte over klassiske croutoner, både fordi de er sundere, men også på grund af deres let syrlige smag, der klæder de fleste salater utrolig godt. Eksempelvis denne, hvor det er lækkert modspil til de søde stenfrugter og den cremede mozzarellaost. Brug gerne dette hjemmebagte rugbrød, hvis du vil smage verdens bedste rugbrødscroutoner.