-
Link kopieret
Salat med stenfrugter og mozzarella
Denne salat med stenfrugter er helt vidunderlig som forret inden sommermiddagen. Jeg vil også anbefale den som en del af en festlig buffet.
Har du nogle flotte, solmodne tomater, så tøv endelig ikke med at smide en håndfuld af dem på brættet også, for det klæder kombinationen virkelig fint.

Forret eller tilbehør til 4 personer
Forberedelse /I alt
INGREDIENSER
- 3 nektariner
- 4 abrikoser
- 1 kugle mozzarella, gerne bøffelmozzarella
- 70 g serranoskinke
- 1 håndfuld basilikumblade
- 1 spsk. olivenolie
- salt & friskkværnet peber
DRESSING
- 1 spsk. balsamiceglace (gerne hjemmelavet efter opskriften i Grøntsagsglæde)
RUGBRØDSCROUTONER
- 4 skiver rugbrød
- 1 spsk. olivenolie
- en smule salt
RUGBRØDSCROUTONER
Tænd ovnen på 175 grader. Skær rugbrødet i tern. Skær evt. kanterne fra, hvis de er hårde. Fordel ternene på en beklædt bageplade. Vend dem i olivenolie, og drys let med salt. Bag rugbrødscroutonerne i 10-15 minutter, til de er knasende sprøde.
STENFRUGTSALAT
Del nektariner og abrikoser i kvarte, og fordel dem på et bræt. Riv mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel dem over brættet. Del skiver af serranoskinke i to, og anret dem over salaten sammen med masser af basilikumblade. Dryp olivenolie og balsamicoglace over brættet, og kværn med salt og peber. Fordel rugbrødscroutonerne over, og servér straks.
Stenfrugter, mozzarella og croutoner
Salat med stenfrugter kan laves med alt fra nektariner, blommer og ferskener. Anret dem på et stort bræt med mozzarella, croutoner og italiensk lufttørret skinke. Det er en simpel med dekorativ forret. Virkelig, virkelig simpelt men super dekorativt, og det er lige før, det var den ret, der hittede mest omkring middagsbordet, selvom den ikke havde taget mig meget mere end 10 minutter at bikse sammen.
Stenfrugter, mozzarella og croutoner
Salat med stenfrugter kan laves med alt fra nektariner, blommer og ferskener. Anret dem på et stort bræt med mozzarella, croutoner og italiensk lufttørret skinke. Det er en simpel med dekorativ forret. Virkelig, virkelig simpelt men super dekorativt, og det er lige før, det var den ret, der hittede mest omkring middagsbordet, selvom den ikke havde taget mig meget mere end 10 minutter at bikse sammen.TIP: En anden skøn forret er lækre bruschetta med gedeost og sprød skinke eller tomat og basilikum.