Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv (0)

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Sund chokolade granola

Granola i chokoladeforklædning til morgenmad. Serveret med iskold mælk uden laktose, der forvandles til kakaomælk og smager af barndom, feriemorgener og ren selvforkælelse.

Granolaen smager så intenst af chokolade, at den gør sig bedst i små glas med bær og mælk som en lille ekstra luksus-servering til morgenmaden.

Sund chokolade granola

1 stort syltetøjsglas

INGREDIENSER
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. kokosolie, stuetemperatur
  • 1 nip salt
  • 5 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl kakaonibs

Tænd ovnen på 150 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.

Bland kakaopulver, ahornsirup, kokosolie  i en stor skål, og rør det sammen, så du får en klistret masse. Tilsæt havregryn, kokosmel, kakaonibs og salt til skålen, og vend det rundt, enten med hænderne eller en grydeske, indtil den klistrede kakaomasse er jævnt fordelt.

Hæld skålens indhold ud på en bageplade, og tryk det ud, så det ligger i ét lag. Sæt derefter bagepladen i ovnen, og bag din granola i 20-30 minutter, indtil granolaen er sprød, og kokosflagerne gyldne og ristede.

Lad granolaen køle helt af, inden den opbevares i en lufttæt beholder. Her holder den sig fint i flere måneder.

 

Sund chokolade granola - Nydelse & næring

En portion sund chokolade granola kombinerer nydelse og næring på bedste vis. I stedet fo at kalde opskrifter for sunde og dele det op i kasser som sund/usund, lovlig/forbudt, der på ingen måde bidrager til den generelle madglæde, holder vi af at bruge begreberne nydelse og næring.  

TIP: Prøv også denne opskrift på knasende sprød banan granola uden sukker eller denne yndlings basis opskrift på granola eller en krydret æblegranola

 

At mærke efter

Mad bør aldrig handle om afsavn, men samtidig kan vi ikke ignorerer, at hvad vi kommer indenbords, også påvirker hvordan vi har det. Handler vores kostvalg udelukkende om nydelse, kan de nemlig ende med at få præcis den modsatte effekt. Derfor er det altid en god ide at mærke efter, hvordan din krop har det, efter et måltid. Føler du dig energifyldt eller tung og træt? Fungerer din fordøjelse? Er der noget, der ikke fungerer optimalt, kan du prøve at lave små ændringer og skrue op og ned for mængden af de råvarer, du indtager. Eksempelvis kan du i perioder undgå helt eller delvist gluten. 

TIP: Prøv chokolade granola over en lækker chiagrød.