Opskrift på sund æblegranola
Denne opskrift på æblegranola er en skøn tilføjelse til morgenenmaden i de koldere måneder. Den smager lundene lækkert, fyldt med varme krydderier, der får den til at smage af vaskeægte æblekage – særlig hvis man tilsætter flager af tørret æble.
Vi har altid en bøtte hjemmelavet granola i skabet. Det er perfekt som en snack, nydt i håndfulde direkte fra bøtten, til morgenmaden på yoghurt eller havregrød eller som en lille hverdagsdessert med frugt og flødeskum.
Hvilken hjemmelavet granola, der står på hylden, varierer. Nogle gange er det bare den helt klassiske granola, andre gange er det min sunde chokolade granola, og hvis vi har nogle overmodne bananer, laver jeg banan granola.
Her i efteråret er det dog oftest min æblegranola, der er på lager. Den smager vidunderligt efterårsrart, og så er den utrolig nem at røre sammen. Alt kan nemlig røres i én gryde, inden den skal ind og hygge sig i ovnen. Hvis du godt kan lide idéen om æble i din granola, kan du også prøve opskriften på sprød granola i airfryer, der også indeholder æblemos.
TIP: Prøv granolaen over denne frugtsalat med grape
Sukkerfri granola med æblemos
Det smarte ved min æblegranola er, at den kan laves uden en masse sukker, men stadig blive sød og sprød med store klumper. Det skyldes æblemosen, der både binder ingredienserne sammen og samtidig søder og giver smag. Jeg tilføjer også en smule ahornsirup, men det er faktisk ikke nødvendigt. Så hvis du gerne vil have en helt sukker- og sirupfri granola, kan du undlade den ingrediens.
TIP: Prøv æblegranola over en lækker chiagrød eller bircher müsli