-
Link kopieret
Tikka masala med kyllingekødboller
Jeg elsker indisk mad, og særligt den lækre krydrede nyklassiker “tikka masala” – der vistnok stammer ligeså meget fra Storbritannien som Indien.
I stedet for at lave den helt traditionelle udgave med kyllingestykker, har jeg her vendt ristede auberginetern og små krydrede kødboller af kyllingekød i saucen.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 1 t
INGREDIENSER
- 1 stor aubergine
- 3 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær
- 2 dl græsk yoghurt
- saft af 1 limefrugt
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 3 tsk. garam masala
- 2 tsk. salt friskkværnet peber
KØDBOLLER
- 400 g hakket kylling
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. garam masala
- 1½ tsk. salt
- friskkværnet peber
SAUCE
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær
- smør til stegning
- 50 g mandler
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 3 dl hønsebouillon
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ dl piskefløde
TIL SERVERING
- frisk mynte
- naanbrød
- rucola
Skyl aubergine, og skær den i tern. Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Rør det sammen med yoghurt, limesaft, gurkemeje, paprika, chiliflager, garam masala, salt og peber i en skål. Vend auberginetern i marinaden.
KØDBOLLER
Tænd ovnen på 225°. Rør kyllingekødet sammen med fintrevet hvidløg, garam masala, salt og peber. Fordel auberginetern og marinade på en bageplade beklædt med bagepapir. Form små kødboller af kyllingefarsen, og fordel dem på bagepladen. Steg det hele i ovnen i ca. 15 minutter, til aubergineternene er møre og kødet gennemstegt.
SAUCE
Pil og hak løgene fint. Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler fint, og lad dem stege med i gryden sammen med tomatpuré, bouillon og gurkemeje. Lad saucen koge op, og lad den simre i 5 minutter. Vend indholdet fra bagepladen i, og varm retten godt igennem. Rør fløde i.
SERVERING
Pynt retten med mynte, og servér med naanbrød og skyllet rucola.
Tikka masala med kyllingekødboller
Tikka masala med kyllingekødboller er et hit til både hverdag og som gæstemad. Det er sådan en ret, der bare hitter hele vejen rundt om spisebordet. Jeg vil anbefale dig at servere retten med ris eller naanbrød. Lav også gerne en grøn og sprød salat dertil.TIP: Prøv også min opskrift på panang curry med kyllingekødboller eller en italiensk linsegryde med kyllingekødboller