Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Tikka masala med kyllingekødboller

Jeg elsker indisk mad, og særligt den lækre krydrede nyklassiker “tikka masala” – der vistnok stammer ligeså meget fra Storbritannien som Indien.

I stedet for at lave den helt traditionelle udgave med kyllingestykker, har jeg her vendt ristede auberginetern og små krydrede kødboller af kyllingekød i saucen.

Tikka masala med kyllingekødboller

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 1 t
INGREDIENSER

  • 1 stor aubergine
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 2 dl græsk yoghurt
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 3 tsk. garam masala
  • 2 tsk. salt friskkværnet peber
  • KØDBOLLER

  • 400 g hakket kylling
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. garam masala
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • SAUCE

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • smør til stegning
  • 50 g mandler
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ dl piskefløde
  • TIL SERVERING

  • frisk mynte
  • naanbrød
  • rucola

Skyl aubergine, og skær den i tern. Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Rør det sammen med yoghurt, limesaft, gurkemeje, paprika, chiliflager, garam masala, salt og peber i en skål. Vend auberginetern i marinaden.

KØDBOLLER

Tænd ovnen på 225°. Rør kyllingekødet sammen med fintrevet hvidløg, garam masala, salt og peber. Fordel auberginetern og marinade på en bageplade beklædt med bagepapir. Form små kødboller af kyllingefarsen, og fordel dem på bagepladen. Steg det hele i ovnen i ca. 15 minutter, til aubergineternene er møre og kødet gennemstegt.

SAUCE

Pil og hak løgene fint. Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler fint, og lad dem stege med i gryden sammen med tomatpuré, bouillon og gurkemeje. Lad saucen koge op, og lad den simre i 5 minutter. Vend indholdet fra bagepladen i, og varm retten godt igennem. Rør fløde i.

SERVERING

Pynt retten med mynte, og servér med naanbrød og skyllet rucola.

Tikka masala med kyllingekødboller

Tikka masala med kyllingekødboller er et hit til både hverdag og som gæstemad. Det er sådan en ret, der bare hitter hele vejen rundt om spisebordet. Jeg vil anbefale dig at servere retten med ris eller naanbrød. Lav også gerne en grøn og sprød salat dertil.

TIP: Prøv også min opskrift på panang curry med kyllingekødboller eller en italiensk linsegryde med kyllingekødboller

Nem tikka masala-sauce

Saucen er utrolig smagfuld men tilpas mild til, at selv de, der ikke er så vild med krydret mad, vil nyde den. Og så er den tilmed utrolig nem at lave! Hemmeligheden er at tilsætte helt finthakkede mandler (hak dem i en minihakker eller foodprocessor, så tager det ingen tid) og en god sjat fløde, der runder smagen af og gør konsistensen på saucen perfekt cremet.

Flere opskrifter på tikka masala

Jeg har flere opskrifter på tikka masala på bloggen. Prøv eksempelvis den helt klassiske udgave med kylling eller en vegetarisk version. Jeg er også helt vild med udgaven med lammekød.