Panang curry med kyllingekødboller

Kender I panang curry? Det er en virkelig velsmagende (og måske ikke helt så kendt?) thailandsk karryret. Det er uden tvivl min favorit, der snildt trumfer curries med grøn- eller rød karrypasta.

Ofte laves panang curry med kødboller af oksekød. Her har jeg dog udskiftet dem med kyllingekødboller, der smager mindst lige så herligt!

Panang curry med kyllingekødboller

Panang curry med kyllingekødboller

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 40 min / tilberedning 35 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

Kyllingekødboller

 • 500 g hakket kyllingekød
 • 2-3 cm frisk ingefær
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tsk. panang-karrypasta
 • 2 spsk. fiskesauce
 • kokos- eller olivenolie til stegning

Panang curry

 • 2 fed hvidløg
 • olie til stegning
 • 2 tsk. panang-karrypasta
 • 5 kaffirlimeblade
 • 2 små løg
 • 1 rød peberfrugt
 • 1 dåse kokosmælk
 • 2 spsk. peanutbutter
 • saft af ½ limefrugt
 • 2-3 spsk. fiskesauce

Tilbehør

 • 4 dl ris

Til servering

 • 1 håndfuld frisk koriander

Fremgangsmåde

Tilbehør

Kog risene efter anvisningen på pakken.

Kyllingekødboller

Læg kyllingekødet i en skål. Skræl og riv ingefær fint, og pil og riv hvidløg. Rør kyllingekødet sammen med ingefær, hvidløg, karrypasta og fiskesauce. Form små kødboller af farsen, og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne på alle sider. Tag kødbollerne af panden.

Panang curry

Pil og riv hvidløg, og svits dem i olie på en pande. Tilsæt karrypasta og kaffirlimeblade. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Lad dem svitse lidt med på panden. Rens peberfrugten, og skær den i strimler. Lad dem stege med på panden. Tilsæt kokosmælk og peanutbutter, og steg i 15 minutter. Smag til med limesaft og fiskesauce.

Til servering

Vend kyllingekødbollerne i saucen, og servér med ris og plukket koriander.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på panang curry

Panang curry med kyllingekødboller kaster mig sjovt nok tilbage til min barndom. Mine forældre har nemlig serveret mad fra hele verden, og en af min fars hofretter er panang curry med oksekødboller, kaffirlimeblade og en cremet kokos-peanutsauce.

Da jeg udviklede denne opskrift, bad jeg ham sende mig et billede af den meget plettede side i denne kogebog, som var en af de mest anvendte kogebøger i min barndom. Den er stadig et hit, og jeg bladrer sommetider i den, når jeg er på besøg hos mine forældre.

TIP: Server din panang curry med denne lækre mangosalat med chili

Kyllingekødboller med panang curry

Her har jeg som sagt lavet min version af opskriften, hvor jeg har erstattet oksekød med kylling og tilsat lidt peberfrugt for smag og farve. Saucen er dog det, der gør retten magisk, og den kan du sagtens lave, hvad end du foretrækker kødboller, kødstrimler eller en vegetariske udgive – i så fald kan jeg anbefale at riste skiver af aubergine i ovnen og tilsætte dem til saucen inden servering.

 

TIP: Prøv også min opskrift på tikka masala med kyllingekødboller eller en italiensk linsegryde med kyllingekødboller

 

 

Flere opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad:

Nudler med oksekød og broccoli

Sushi-skål med laks og grønne ris

Green curry med kylling

Rispapirsruller med asiatisk dadel-dip

Lakse-satayspyd med peanutbuttersauce 

 

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar