-
Link kopieret
Vegetar bolognese
Spaghetti med vegetar bolognese er en virkelig nem og skøn opskrift. Ja faktisk er den lidt af en genistreg, hvis jeg selv skal sige det.
Vegetar bolognesen smager helt vidunderligt og minder ufattelig meget om en klassisk kødsauce, men den indeholder ingen underlige soya- eller køderstatningsprodukter. Blot masser af linser og et ordentligt skud umami fra svampe, tomat og krydderier.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 25 min /I alt 55 min
INGREDIENSER
Vegetar bolognese
- 250 g svampe, f.eks. champignoner
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 1 stor gulerod
- 1 spsk. tørret basilikum
- 1 spsk. tørret oregano
- salt og friskkværnet peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 140 g tomatpuré
- 2½ dl grøntsagsbouillon
- 2 dåser delikatesse linser (eller 250 g ukogte linser)
- 2 spsk. rødvinseddike
Til servering
- 400 g tørret spaghetti, gerne fuldkorn
- friskrevet parmesan
- frisk basilikum
Kog evt. linserne, hvis du ikke bruger linser fra dåse.
Rens svampene, og skær dem i små tern. Pil og hak løg, og pres hvidløg. Steg svampe, løg og hvidløg i olie i en gryde, indtil blandingen begynder at blive gylden. Skræl og riv guleroden, og tilsæt gulerod, tørret basilikum, oregano, salt og peber. Steg et par minutter, inden du hælder hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden. Hæld vandet fra linserne, skyl dem i en sigte, og tilsæt. Bring retten i kog, og smag til med rødvinseddike, salt og peber.
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Servér friskkogt spaghetti med vegetar bolognese, friskrevet parmesan og basilikumblade.

Vegetar bolognese med linser & svampe
Denne lækre vegetar bolognese er en fantastisk kødfri aftensmad. Spaghetti bolognese er nok en af de mest populære opskrifter verden over. Nogle siger endda at "pasta med kødsauce" burde være den danske nationalret ;-) Så hvis du gerne vil skære lidt ned på dit kødforbrug, eller hvis du spiser vegansk men savner en god kødsauce, er denne opskrift lige sagen. I min vegetar bolognese giver svampe, tomater og krydderier masser af umanismag til saucen. Samtidig giver linserne fylde, mæthed og en god konsistens, så ingen vil savne kødet.Kødfri vegansk bolognese
Den kødfri bolognese laves af linser, der sammen med finthakkede svampe giver en kødlignede smag og konsistens. Serverer du retten uden parmesan på toppen, er den tilmed fuldstændig vegansk, selvom smagen minder utrolig meget om en klassisk bolognese. Jeg lover bolognesen vil falde i smag hos selv de mest inkarnerede kødspiser, og uden selv at have testet det, tror jeg også, at retten vil være et hit hos børn. Hvis du er på udkig efter en opskrift på flere kødfri italienske retter, vil jeg også varmt anbefale dig at prøve min opskrift på vegetar kødboller med tomatsauce Her får du en vegetarisk og grøntsagsspækket udgave af den klassiske spaghetti med kødboller.TIP: Prøv at bruge den kødfri bolognese som fyld i denne opskrift på pirogger eller i min opskrift på hasselback aubergine, der normalt laves med kødsauce
Spaghetti med vegetar bolognese
Jeg serverer her retten med fuldkornsspagetti. Du kan også bruge helt almindelig frisk eller tørret pasta. Husk, at der i dag findes et væld af sundere alternativer. Jeg er eksempelvis selv vild med pasta af brune ris, som min mave er betydeligt gladere for, og ellers kan du også bruge bønnepasta for et ekstra skud protein, nu hvor retten er vegetarisk.