Den bedste opskrift på broccolitærte
Denne broccolitærte med bacon er i sandhed den bedste, jeg har smag. Med en perfekt sprød bund og et smagfuld fyld af masser af broccoli, luftig æggemasse og sprød bacon i toppen. Tærten er jo egentlig super simpel og klassisk, men den smager bare så godt. Så godt, at det var denne broccolitærte med bacon, der fik Simon til pludselig at blive fan af tærter.
Indtil for ganske nyligt havde jeg nemlig en kæreste, som påstod, at han ikke brød sig om tærte. Overhovedet. Hver gang jeg foreslog, at vi satte tærte på menuen, nedlagde han veto. Lige gyldigt hvilket fyld, eller hvilken bund, jeg forsøgte at lokke med, kunne jeg aldrig få ham til at synes, at tærte var en god idé.
Lige indtil jeg præsenterede ham for den her broccolitærte med bacon. Den har på magisk vis fået Simons foragt overfor tærte til at fordufte som dug for solen, og nu efterspørger han endda, at den bliver sat på menuen.
TIP: Prøv også min opskrift på sød kartoffel tærte med gedeost eller tærte med svampe og ricotta
Broccolitærte med fuldkornstærtebund
Noget af det, jeg er særligt vild med ved denne broccolitærte med bacon er bunden. Tærtebunden har et hint af fuldkorn, så den mætter godt, men den er stadig ikke for grov og har en dejlig smag af smør. Det er altså langt fra en helse-tærte, men tærten har dejen mere smag og tekstur, hvilket jeg virkelig synes er lækkert.
TIP: Hvis du gerne vil bruge en glutenfri bund, kan jeg anbefale dig at prøve min opskrift på glutenfri tærtebund af havregryn
Ingredienser til broccolitærte med bacon
Den lækre fuldkornstærtebund kan jo fyldes med alverdens lækkerier, alt efter hvad du lige har på lager. Opskriften er nem at variere, hvis du eksempelvis har nogle rester af grøntsager på lager, der trænger til at blive brugt.
Til denne opskrift på broccolitærte med bacon fylder jeg, ganske enkelt, med tre ingredienser:
- Broccoli: Jeg deler broccolien i buketter, der passer ned i tærtebunden (justér det efter tærtens højde). Du kan vælge at koge broccolien let først, men jeg synes ikke, det er nødvendigt. Jeg kan nemlig godt lide, at broccolien har lidt bid.
- Æggemasse: Æggemassen laver jeg af æg, der piskes sammen med mælk, salt og peber. Du kan vælge alle typer mælk, alt fra skummet mælk til sødmælk, eller endda fløde, hvis du foretrækker det.
- Bacon: Kunsten til at få den lækreste bacon er, at man steger den let, inden den fordeles over tærten. Fedtet skal steges let af, og baconen skal tage farve, men den må ikke blive sprød. Den skal nemlig kunne stege færdig i ovnen. Jeg bruger hele skiver, som jeg anretter over tærten, hvilket jeg synes er pænt og drøn lækkert. Men du kan ogå sagtens bruge bacontern eller skære skiverne i mindre stykker.
TIP: Prøv også tærte med gedeost som denne opskrift på tærte med gedeost og figner eller tærte med gedeost og karamelliserede rødløg