Glutenfri tærte med serrano, figner og gedeost
Tærte med gedeost og figner er simpelthen den lækreste smagskombination! Gedeost, søde figner, karamelliserede rødløg og salt serranoskinke. Ingredienser der bare passer perfekt sammen og løfter og fremhæver smagen af hinanden på bedste vis.
Her er ingredienserne samlet i en super nem tærte, der både er hverdagsvenlig men alligevel noget særligt.
Hvis du ikke er vild med gedeost, kan du sagtens bruge fetaost eller mozzarella i stedet. Og hvis du foretrækker, at menuen er vegetarisk, man du helt undlade serranoskinken.
TIP: Prøv også min skønne opskrift på en klassisk broccolitærte med bacon
Nem og sund glutenfri tærtebund
Min tærte med gedeost og figner laver jeg af min glutenfrie tærtebund af havregryn. Hvis I ikke har prøvet den endnu, må I virkelig give den et forsøg. Den kan bikses sammen i et snuptag, og så er den rigtig hverdagssund, fyldt med mættende fibre og fuldkorn.
TIP: Denne glutenfrie tærtebund bruger jeg bl.a. også i opskriften på min tærte med svampe og ricotta eller tærte med sød kartoffel og feta
Opskrifter med figner
Min yndlingsfrugt må uden tvivl være figner. De er så fascinerende smukke, og en perfekt moden, sød og blød figen smager direkte magisk, hvis I spørger mig. Derfor ærger jeg mig evigt over deres korte sæson, og jeg forsøger at få det bedste ud af den, så længe de er til at få fingrene i.
Figner er oplagte at bruge som pynt på morgenmaden, kager eller søde sager, men de smager også helt vidunderligt i salater med deres delikat søde smag. Prøv eksempelvis en af disse opskrifter:
Spinatsalat med pistacie paneret avocado og figner
Avocado toast med halloumi og figner
Linsesalat med aubergine og figner