Chokolademuffins med rabarber

Rabarber og chokolade er et vidunderligt match. Disse chokolademuffins med rabarber har en dejlig svampet, næsten brownie-agtig, konsistens, og smagen er helt uimodståelig.

Jeg kan anbefale muffinsene til en picnic eller sommerfest. De et en nem opskrift, så du kan let lave muffins til mange mennesker. Derudover smager muffinsene bedst, når de har sat sig, så bag dem gerne dagen før. Chokolademuffinsene kan også fryses.

chokolademuffins med rabarber

Chokolademuffins med rabarber

 

Bedøm denne ret

Muffins til 12 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 15 min / i alt 25 min

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade, 70 %
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulve
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 1 nip salt
  • 2-4 stængler rabarber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150°.

Smelt forsigtigt smør i en gryde. Hak chokoladen, og rør det i gryden, så den smelter. Tag gryden af varmen.

Pisk mel, æg, sukker, bagepulver og salt sammen med en elpisker i en skål til en luftig, lys æggemasse. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i æggemassen, til farven er ensartet.

Hæld dejen i muffinforme, så det dækker 2/3 af formen. Top med skiver af rabarber. Bag muffinsene i ovnen i 15 minutter, og lad dem gerne køle af og sætte sig inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

rabarber chokolademuffins

 

Svampede chokolademuffins med rabarber

Disse chokolademuffins med rabarber er en skøn lille kage til alle chokoladeelskere. Muffinsene har en intens chokoladesmag, da der bruges en stor mængde mørk chokolade i dejen. Det giver en konsistensen, som er som en blanding af klassisk chokoladekage og brownie. De er svampede og lette på samme tid med en knasende, fristende top.

Når muffinsene er i ovnen, vil de hæve op, men efter bagning vil de falde sammen og sætte sig. Derfor anbefaler jeg også, at du lader dem køle helt af inden servering . På den måde vil du få en lækker brownie-kage.

 

TIP: Prøv også rabarbertærte eller en en skøn blondie med hvid chokolade og rabarber.

 

muffins med chokolade og rabarber

 

Rabarbermuffins

I  toppen af chokolademuffinsene er der stykker af syrlige rabarber, der tilføjer et frisk sommerligt twist.

Rabarber er en vidunderlig ingrediens i det søde køkken. Nydes rabarber rå, er de utrolig syrlige, men sammen med sødme fremhæves den fine smag.

I disse chokolademuffins med rabarber, smages rabarberne ikke til med sukker, før de bruges i opskriften. De skæres blot i skiver og anrettes over dejen, inden muffinsene kommer i ovnen. På den måde bliver de bløde og bagte, og rabarberne vil suge lidt af sødmen fra muffinsene til sig. Jeg synes dog, det smager dejligt med syrlighed fra rabarberne til den søde muffin.

 

TIP: Prøv også skøn rabarbertærte, en simpel rabarbercrumble eller råsyltede rabarber

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar