
Ingredienser
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade, 70 %
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulve
- 4 æg
- 250 g sukker
- 1 nip salt
- 2-4 stængler rabarber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150°.
Smelt forsigtigt smør i en gryde. Hak chokoladen, og rør det i gryden, så den smelter. Tag gryden af varmen.
Pisk mel, æg, sukker, bagepulver og salt sammen med en elpisker i en skål til en luftig, lys æggemasse. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i æggemassen, til farven er ensartet.
Hæld dejen i muffinforme, så det dækker 2/3 af formen. Top med skiver af rabarber. Bag muffinsene i ovnen i 15 minutter, og lad dem gerne køle af og sætte sig inden servering.
Svampede chokolademuffins med rabarber
Disse chokolademuffins med rabarber er en skøn lille kage til alle chokoladeelskere. Muffinsene har en intens chokoladesmag, da der bruges en stor mængde mørk chokolade i dejen. Det giver en konsistensen, som er som en blanding af klassisk chokoladekage og brownie. De er svampede og lette på samme tid med en knasende, fristende top.
Når muffinsene er i ovnen, vil de hæve op, men efter bagning vil de falde sammen og sætte sig. Derfor anbefaler jeg også, at du lader dem køle helt af inden servering . På den måde vil du få en lækker brownie-kage.
TIP: Prøv også rabarbertærte eller en en skøn blondie med hvid chokolade og rabarber.
Rabarbermuffins
I toppen af chokolademuffinsene er der stykker af syrlige rabarber, der tilføjer et frisk sommerligt twist.
Rabarber er en vidunderlig ingrediens i det søde køkken. Nydes rabarber rå, er de utrolig syrlige, men sammen med sødme fremhæves den fine smag.
I disse chokolademuffins med rabarber, smages rabarberne ikke til med sukker, før de bruges i opskriften. De skæres blot i skiver og anrettes over dejen, inden muffinsene kommer i ovnen. På den måde bliver de bløde og bagte, og rabarberne vil suge lidt af sødmen fra muffinsene til sig. Jeg synes dog, det smager dejligt med syrlighed fra rabarberne til den søde muffin.
TIP: Prøv også skøn rabarbertærte, en simpel rabarbercrumble eller råsyltede rabarber