Kanelsnurrer

Kanelsnurrer er helt uimodståeligt bagværk. Sødt, blødt og saftigt brød med en masse dejlig kanelremonce snoet ind i dejen. Det er som en ekstra skøn og smuk kanelsnegl, og de vækker altid begejstring, når de serveres.

Du kan finde mine bedste tips til opskriften nedenfor. Rigtig god fornøjelse ♥

Kanelsnurrer

 

Bedøm denne ret

Snurrer
forberedelse 15 min + 2 t 15 min hævetid / tilberedning 15 min / i alt 2 t 45 min

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg + 1 til pensling
  • 100 g rørsukker
  • 5 g salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 600 g hvedemel + lidt til bordet
  • 100 g blødt smør

REMONCE

  • 2 spsk. stødt kanel
  • 100 g rørsukker
  • 100 g blødt smør

Fremgangsmåde

SNURRER

Rør gæren ud i mælken i en stor skål. Rør æg, rørsukker, kardemomme og salt i. Tilsæt dernæst melet, lidt ad gangen. Ælt dejen grundingt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er helt glat og skinnende. Skær smørret i små tern, og ælt dem ind i dejen. Lad dejen hæve i skålen under et rent, fugtigt viskestykke et lunt sted i 1,5 time.

Remonce

Lav remonce ved at røre kanel, sukker og blødt smør sammen i en skål.

SNURRER, FORTSAT

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Smør remonce ud på rektanglen. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag.

Skær strimler på tværs af dejen på ca. 2 cm. Del strimlen i to næsten hele vejen op (som et par bukser), og sno de to ender omkring hinanden. Tag dernæst fat i snoningen med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre.

Lad kanelsnurrerne efterhæve under et fugtigt viskestykke i 45 minutter.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Forvarm ovnen til 200° varmluft. Pensl snurrerne med æg, og bag dem i cirka 10 minutter, til de er flot gyldne.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på kanelsnurrer

Kanelsnurrer er et miks mellem den klassiske kanelsnegl og den fancy kardemommesnurrer. Det er en dejlig sød gærdej, som smøres med remonce af kanel, smør og sukker, inden den

Jeg har tidligere del min opskrift på kanelsnurrer i fad her på hjemmesiden, men I skulle naturligvis også have denne udgave. Jeg kan dog bestemt stadig anbefale, at du prøver den helt fantastiske flødeostglasur over dine kanelsnurrer.

 

kanelsnurrer med remonce

 

Snurrer med kanel og kardemomme

Jeg bruger denne opskrift på snurrer, hvad end jeg fylder dem kanel- eller kardemommeremonce (til kardemommesnurrer). Du kan også vælge at lave halv portion af  hver remonce: én med kanel og én med kardemomme, så du får en portion af hver snurrer. Jeg elsker begge varianter, og det er hyggeligt, at gæsterne kan vælge sin favorit.

 

TIP: Prøv også at lave snurrer med pizzafyld, der er enormt gode på madpakken.

 

snurrer med kanelremonce

 

Sådan laver du kanelsnurrer

Der findes flere måde at lave snurrer. Jeg har vist en metode i denne opskrift, men til disse kanelsnurrer bruger jeg en anden teknik, som giver et andet og mere “snoet” udseende.

Min teknik til flotte snurrer:

  • Start med at rulle dejen ud i en stor rektangel.
  • Smør med remonce, men undgå at komme 1,5 cm ud til kanten.
  • Fold siderne af rektanglen ind over sig selv, så dejen ligger i 3 lag.
  • Skær strimler af dejen på ca 2 cm.
  • Dej hver strimmel i 2, undtagen oppe i den ene ende, så det ligner et par bukser.
  • Sno “buksebenene” omkring hinanden,så de bliver flot snoede.
  • Tag fat i hver ende af snoningen med hver hånd, og sno dejen rundt om to fingre, så du til sidst kan skjule enden og får en flot snurrer.

 

TIP: Prøv også at lave et flot stjernebrød med remonce eller nemme scones med blåbær

 

kanelsnurrer opskrift

 

Tips til min opskrift på kanelsnurrer

 

  • Pas på med at arbejde for meget i din remonce, så smørret begynder at smelte. Så kan du nemlig risikere, at remoncen flyder ud af snurrerne under bagning.
  • Dejen skal æltes godt og længe, til den er helt glat, smidig og skinnende. Jeg bruger kold mælk, så du netop kan arbejde længe med dejen, uden den bliver for varm.
  • Tilsæt revet marcipan til de remonce for endnu mere luksuslækre snurrer.

 

Kan kanelsnurrer fryses?

Du kan sagtens fryse dine kanelsnurrer. Det kan gøres på flere forskellige måder:

  • Frys snurrerne rå, inden de efterhæver. Dvs. at du snurrer dem, og dernæst kommer dem på en bageplade og stiller den i fryseren. Når de er frosne, kan du samle dem i en pose. Når du vil servere snurrerne, tager du dem op af fryseren og lader dem tå op, enten på køkkenbordet eller i køleskabet (fx natten over). Herefter skal de hæve til næsten dobbelt størrelse, og så er de klar til bagning.
  • De nybagte kanelsnurrer kan også fryses. Her vil jeg anbefale dig at bage dem til de er netop gennembagte men ikke så gyldne. Når du vil bage de frosne snurrer, skal du blot gøre dem våde under en hane, inden du kommer dem i ovnen. Her vil de få en flot gylden farve, uden at de bliver for mørke eller tørre, og smage helt som nybagte snurrer.

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar