Blomkålssuppe med et twist
Blomkålssuppe er jo en velkendt klassiker, men her har den fået et moderne twist.
Suppen er en herlig cremet og lunende sag af blomkål og kartofler, men det er toppingen, der gør den ekstra særligt. Jeg laver en smuk, grøn olie af dild og god jomfru olivenolie, og et skefuld af den, giver suppen et frisk forårs-kick.
Derudover får suppen også et drys dukkah, der er en nødde- og krydderiblanding, jeg her laver af valnøddekerner og sesamfrø. Det tilføjer ekstra knas men også skønne vibes fra mellemøsten på grund af de aromatiske krydderier.
TIP: Prøv også min opskrift på helstegt bagt blomkål med tahin og granatæble eller blomkålscouscous
Suppetoppings
Ofte kræver det ikke meget at forvandle en små-kedelig hverdagsret til noget, der er et festmåltid værdigt. Lidt friske krydderurter, en håndfuld ristede nødder, eller et drys frisk citronskal, er alt, der skal til, for at løfte smagsoplevelsen til nye højder.
Bacontern eller croutoner er jo altid et hit til suppe, men jeg synes, det er skægt at eksperimentere med nye smagskombinationer, ligesom i denne opskrift med sprødstegte tern af halloumi og granatæblekerner over en gulerodssuppe.
TIP: Dukkah er også skønt over denne linsesuppe med kokosmælk eller gulerodssuppe med chorizo.
Vild med min blomkålssuppe? Find flere opskrifter på suppe her:
Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi
Jordskokkesuppe med bacon-bønnedrys
Green curry med kylling & asparges
Hønsekødssuppe med kødboller og melboller