Linsesuppe med kokosmælk

Denne linsesuppe er herlig hverdagsmad. Den tager ingen tid at røre sammen, kræver kun ganske få ingredienser, og så smager og mætter den noget så dejligt.

Suppen er vegansk og består af røde linser, der koges med kokosmælk og grøntsagsbouillon. Den smages til med en gurkemeje, spidskommen og koriander, der giver en herlig krydret smag.

linsesuppe med røde linser

Rød linsesuppe med kokosmælk

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 5 min / tilberedning 40 min / i alt 45 min

Ingredienser

RØD LINSESUPPE

 • 2 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 2½ cm frisk ingefær
 • 1 spsk. olivenolie til stegning
 • 2 spsk. stødt gurkemeje
 • 1 spsk. stødt spidskommen
 • ½ spsk. stødt koriander
 • 300 g tørrede røde linser
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 1 dåse kokosmælk
 • ½ l grøntsagsbouillon
 • 1 limefrugt
 • salt og friskkværnet peber

TOPPING

 • 1 dl ristede kokosflager
 • 1 håndfuld frisk koriander

Fremgangsmåde

RØD LINSESUPPE

Pil og hak løg fint. Riv både hvidløg og ingefær fint på et rivejern. Steg løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt gurkemeje, spidskommen og koriander, og lad krydderierne stege med i et par minutter.

Skyl de røde linser, og tilsæt dem sammen med hakkede tomater, kokosmælk og bouillon. Bring gryden i kog, og rør ofte rundt, så linserne ikke brænder fast på bunden. Lad retten simre i 30-40 minutter, indtil linserne er helt møre og let udkogte. Smag til med limesaft, salt og peber.

TOPPING

Servér suppen med kokosflager og koriander.

Find flere opskrifter i samme kategori

linsesuppe

Mættende vegansk rød linsesuppe

Linsesuppe er et dejlig mættende kødfrit måltid. Ved at tilføje linser til din suppe, får den en dejlig fylde og et højere indhold af protein og fibre, hvilket giver en god mæthed. Hvis du (eller dit mandlige påhæng) er af den overbevisning, at suppe ikke kan være en hovedret, fordi man hurtigt bliver sulten igen lige efter, må du altså give denne opskrift et forsøg.

 

TIP: Prøv også min opskrift på linsecurry med kokosmælk.

 

Vegansk suppe med kokosmælk og røde linser

Jeg bruger røde linser i denne opskrift, da de er nemme at koge ud, så de giver suppen en grov men alligevel cremet konsistens. Som alternativ kan du bruge gule linser (Moong Dal).

Linsesuppe kan nemt laves helt vegansk. Jeg tilføjer kokosmælk til retten, der giver en fantastisk cremet konsistens og fylde, som havde man tilføjet en generøs sjat fløde.

Jeg smager suppen til med gurkemeje, spidskommen og koriander, der giver en skøn krydret smag, men du kan sagtens være kreativ, når du roder rundt i krydderiskabet. Tilsæt eksempelvis en smule garam masala eller lidt kanel eller chili, alt efter hvad du er til. Jeg vil også anbefale dig at toppe suppen med et lækkert dukkah drys af nødder og krydderier.

Servér gerne din linsesuppe med lune naanbrød. Jeg kan anbefale denne opskrift på nemme hjemmelavede naanbrød stegt på panden. Til suppen vil jeg også anbefale dig at servere en frisk salat, eksempelvis denne grønne salat med granatæblekerner, som passer smukt dertil.

 

suppe med røde linser og kokosmælk

Find flere opskrifter på suppe

Jeg har masser af lækre opskrifter på suppe på bloggen. Det er lunende lækker hverdagsmad, der gør det nemt at snige masser af grøntsager og gode sager indenbords. Prøv eksempelvis nogle af mine favoritopskrifter her:

 

Shop the post

- reklamelinks

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Super lækker opskrift ?? blev lidt mere grød end suppeagtig, så tænkte om det måske var 1/2 l bouillon og ikke 1/2 dl?

 2. Jeg forsøger at lave din røde linsesuppe – men hele tiden kommer der reklamer over opskriften – det er ret irriterende.

 3. Lækker suppe 🙂
  Jeg brugte 3 fed hvidløg og 2 limefrugter, da jeg følte den manglede lidt hvidløgssmag og noget surhed.
  Som topping brugte jeg en klat græsk yoghurt da jeg havde det i forvejen.
  Og så du selv skriver så er nanbrød helt fantastik til denne suppe 🙂
  Næste gang tror jeg jeg vil tilføje et par gulerødder 🙂

Skriv en kommentar