
Ingredienser
Bagte søde kartofler
- 4 store søde kartofler
Pesto kyllingesalat
- 500 g kyllingebrystfilet
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 laurbærblade
- 1 tsk. hele peberkorn
- 2 tsk. salt
- ½ l vand
- 50 g solsikkekerner
- 1 håndfuld basilikum
- 250 g ricotta
- 1 dl grøn pesto, gerne hjemmelavet
- skal og saft af ½ citron
- salt & friskkværnet peber
Endvidere
- 1 bakke rucolasalat
Fremgangsmåde
Bagte søde kartofler
Tænd ovnen på 200°. Prik huller i de søde kartofler med en gaffel. Placér dem på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 45-60 minutter, til kartoflerne er helt møre.
Kyllingesalat
Pil løg og hvidløg, og skær dem i grove skiver. Læg dem i en gryde med laurbærblade, peberkorn, salt og vand, og bring gryden i kog. Del kyllingefileterne i 3 dele på langs, og lad dem simre i gryden i 10 minutter, inden de tages op. Skær et snit i den tykkeste filet, og tjek, at den er netop gennemkogt. Lad kyllingefileterne køle helt af, og riv kødet fra hinanden.
Rist solsikkekerner på en tør pande. Hak basilikum fint. Rør trevlet kyllingekød med solsikkekerner, basilikum, ricotta, grøn pesto, citronsaft og -skal. Smag til med salt og peber.
Servering
Skær et snit i de søde kartofler, og fyld dem med kyllingesalaten. Servér med rucola og frisk basilikum
Søde kartofler med fyldt
Fyldte søde kartofler er utrolig neme at lave. De laves nærmest præcist som almindelige bagte kartofler, men spørger du mig, er de 100 gange mere lækre!
Det eneste, du skal gøre, er at prikke dem med en gaffel, og derefter skal de blot hygge sig i ovnen i en lille time, indtil de er helt møre.
Hele bagte søde kartofler kan bruges både i det salte og det søde køkken. Prøv eksempelvis denne opskrift med lækkert mexi-fyld. Eller prøv dem til morgenmad eller dessert fyldt med med græsk yoghurt, granola og ahornsirup. Jeg elsker også at servere fyldte søde kartofler helt simpelt med koldt smør og havsalt.
TIP: Prøv også min opskrift på en klassisk cæsar salat eller fyldt kylling med mozzarella eller rød pesto
Kyllingesalat med pesto og ricotta
Her fylder jeg søde kartoflerne med en vidunderlig kyllingesalat med grøn pesto og ricotta. Smagen af pocheret, trevlet kylling rørt med cremet, mild ricotta og en smagfuld pesto matcher søde kartoflerne perfekt. Og alt efter hvilken pesto, du vælger, kan du nemt variere opskriften.
TIP: Prøv også kyllingesalaten i disse grønne kyllingewraps

Kære Emma
Din blog er så fin, og nyder at følge med. Tænkte på, om du kunne have lyst til at dele nogle flere plantebaserede opskrifter? Kunne godt bruge lidt inspiration på den front 🙂
Hej Iris 🙂 Der er masser og masser af plantebaserede opskrifter i mit opskriftsarkiv. Har du prøvet at søge rundt der?
Hvad gøre jeg med løg hvidløg pepperkorn når min kylling er kogt? Kan man bruge hakket kylling i stedet for at koge en filet?
Hej Magnus 🙂 Det skal du bare kassere. Og jeg vil ikke anbefale dig at bruge hakket kylling.