ANNONCE

Gateau Marcel orange

Gateau Marcel er en klassisk fransk chokoladekage i to lag. Den består af en luftig chokolademousse, hvoraf den ene halvdel bages og den anden fordeles som en chokolademousse på toppen.

Du kan let variere smagen på din Gateau Marcel ved at bruge forskellige typer chokolade. Prøv eksempelvis at give den et twist af orange ved at bruge Anthon Berg 77% Ekstra Mørk Orangeknas.

Gateau Marcel orange

Gateau Marcel orange

 

Bedøm denne ret

kage til 10 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 20 min + 8 timer på køl / i alt 40 min + 8 timer på køl

Ingredienser

  • 200 g Anthon Berg 77% Ekstra Mørk Orangeknas
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 5 æggehvider
  • 1 springform på ca. 22 cm i diameter
  • 2 spsk. kakaopulver til formen
  • appelsinskal til pynt (kan undlades)

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader. Hak chokoladen, og kom det i en skål med 100 g sukker og blødt smør. Placér skålen over et vandbad, og rør rundt, indtil det er smeltet sammen.

Skil æggehvider fra blommer. Pisk æggeblommer i chokoladeblandingen, så den tykner.

Pisk i en anden skål æggehvider og 100 g sukker til en blank marengs. Vend forsigtigt marengsen i chokoladeblandingen, så du får en luftig chokolademousse.

Del nu moussen i 2 skåle, og sæt den ene i køleskabet.

Dæk bunden af springformen med bagepapir. Smør formen med smør, og drys med kakaopulver, så det fordeler sig på siderne.

Fordel den ene skål chokolademousse i springformen, og bag den i ovnen i ca. 20 minutter. Lad kagen køle af, inden chokolademoussen fra køleskabet fordeles over.

Sæt din Gateau Marcel i køleskabet i mindst 8 timer inden servering. Pynt gerne med chokolade og appelsinskal inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

ingredienser til Gateau Marcel orange

dej til chokoladekage

Fransk Gateau Marcel

En gateau marcel er en fransk chokoladekage, der bages uden mel. Det er en intens og svampet kage – en rigtig chokoladebombe, som enhver chokoladefan vil elske.

Kagen laves af en luftig chokolademousse bestående af chokolade, sukker, smør og æg. Halvdelen af moussen bages til en lækker chokoladekage, og den resterende halvdel fordeles på toppen, når kagen er kølet af. Husk derefter at lade kagen sætte sig, så du lettere kan skære kagen ud og få et flot snit. Gateau Marcel smager også altid bedre, når den har fået lov til at stå på køl i mindst 8 timer.

 

TIP: Prøv også min opskrift på clafoutis med kirsebær – en anden fransk dessert – eller måske en rødbedekage med chokolade?

 

 

todelt Gateau Marcel orange

Kvalitetschokolade

Det er vigtigt, at du bruger en chokolade af god kvalitet til din Gateau Marcel. Kagen består af få ingredienser, og chokoladen kan virkelig smages – så vælg én, som smager skønt at spise også, ikke bare en bagechokolade

Smagen på chokoladekagen kan du let variere ved at vælge forskellige typer chokolade. Du kan både brug lys og mørk chokolade eller vælge en chokolade med smag.

Gateau Marcel Orange

I denne opskrift bruger jeg Anthon Berg 77% Ekstra Mørk Orangeknas, som giver kagen et skønt twist af orange. Hvis du gerne vil have en klassisk, intens chokoladesmag, vil jeg anbefale dig 77% Ekstra Mørk. Og hvis du ønsker en mildere, sødere smag, vil 55% Mørk Mælk være et fremragende bud.

TIP: Prøv også min opskrift på cookies med mælkechokolade eller bananbrød med mørk mælk chokolade.

 

Gateau Marcel chokoladekage

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar