Opskrift på grøn salat med granatæble og avocado
En grøn salat med granatæble og avocado er en virkelig lækker og frisk salat, der passer til det meste. Derudover tager den vitterligt kun 5 minutter at bikse sammen, så opskriften er god til, når du lige hurtigt vil lave en salat til aftensmaden.
Kombinationen af grøn salat, søde og syrlige granatæblekerner, cremet avocado og sprøde mandler e simpelthen så stjernegod. Og derudover er det også en virkelig smuk salat at sætte på spisebordet.
TIP: Prøv også en grøn salat med ribs og mormordressing eller fennikelsalat med rucola og parmesan eller salat med blåbær
Hvordan skræller man et granatæble?
Opskriften på grøn salat med granatæble kan måske skræmme dig væk, fordi du ikke orker at skrælle grantæblet med frygt for at hele køkkenet sprøjtes til med rød saft.
For at undgå det scenarie, gør jeg følgende:
- Skær en tynd kant rundt om granatæblet med en skrap kniv. Du skal kun skære ca 0,5 cm ind, så du mærker, at du ikke skærer i kernerne.
- Riv forsigtigt de to halvdele fra hinanden. Gør det ned i køkkenvasken eller en stor skål, så du undgår, at det sprøjter.
- Nu kan du forsigtigt frigøre kernerne ved at rive dele af granatæblet fra hinanden. gør det igen gerne ned i en skål (og stil evt. skålen i køkkenvasken), så det ikke sprøjter.
TIP: Prøv også min opskrift på blue cheese dressing.
Grøn salat, der kan spises til alt
Ofte bliver jeg spurgt: “Hvad kan jeg servere til?”. Her anbefaler jeg ofte denne opskrift på grøn salat med æble og parmesan og denne simple salat med granatæble et fremragende bud.
Salaten har nemlig alt det, som jeg anbefaler til den perfekte grønne salat:
- Frisk salat
- En lækker dressing
- Noget sød og syrligt
- Noget cremet
- Noget sprødt
Ingredienser til simpel grøn salat med granatæble
I denne grønne salat, bruger jeg en bakke blandede grønne salatblade. Du kan dog også sagtes erstatte dem med alt fra spidskål og grønkål til spæd feldsalat og rucola. Alle salattyper vil gå an. Hvis du bruger en grovere kål såsom grønkål, vil jeg dog anbefale dig at masserer dressingen ind i kålen, ligesom jeg gør i denne græskarsalat med grønkål.
Som dressing vælger jeg at lave en klassisk vinaigrette af citronsaft og olivenolie. Det smages til med honning og dijonsennep som en klassisk fransk viniagrette. Hvis du ikke har honning på lager eller gerne vil gøre dressingen vegansk, kan du bruge sukker eller en anden sirup (fx ahornsirup ) som alternativt. Du kan også udskifte citronsaft eksmeplvis balsamico, æblecider- eller hvidvinseddike.
Hvis du vil servere salaten til mellemøstlig mad vil jeg også anbefale dig at prøve min tahindressing som alternativ.
Over denne salat drysser jeg ristede mandler. Disse kan du sagtens erstatte med andre frø, nødder og kerner. Eksempelvis er græskarkerner eller solsikkekerner lidt mere budgetvenligt, mens pinjekerner er perfekt til, når det skal være ekstra luksuslækkert. Husk altid at riste nødder og kerner let på en tør pande, så du fremhæver smagen. Og hak dem også gerne groft.
Avocado tilføjer en dejlig fedme og cremet konsistens til salaten. Som alternativ kan du bruge ost, der tilføjer samme cremede konsistens og velsmag. Alt fra mozzarella til parmesan vil smage vidunderligt.
Granatæblekerner tilføjer et friskt og syrligt-sødt twist til salaten. Jeg er meget glad for at bruge frugt og bær til salatopskrifter, for de giver lidt et ekstra skønt twist. Prøv at tilsætte æbler, pære eller mangotern, eller brug små tern af melon, som jeg gør i denne sommersalat. Bær er også altid et hit, ligesom denne salat med jordbær.
Jeg tilsætter også en smule rødløg til salaten, hvilket tilføjer lidt bitterhed. Rødløgene snitter jeg i papirstynde skiver, så de bliver dejligt delikate. Du kan også vælge at lave syltede rødløg efter denne opskrift – det smager simpelthen så dejligt!