Græske lammekoteletter med kikærtesalat

Her får I opskriften på de lækreste gyros-krydrede lammekoteletter, der smager af sol og sommer på grund af den græske krydderiblanding.

De græske lammekoteletter serverer jeg med en skøn, fyldig kikærtesalat. Her anrettes kikærter med ovntørrede tomater, oliven og stegt halloumiost. Fantastisk lækkert og perfekt som tilbehør til lam!

græske lammekoteletter

Gyros-lammekoteletter

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 1 t

Ingredienser

Gyros-lammekoteletter

  • 4 lammekoteletter
  • 1 spsk. gyros-krydderi
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

Semi-dried tomater

  • 250 g cherrytomater
  • ½ spsk. olivenolie
  • salt

Kikærtesalat

  • 2 dåser kikærter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g halloumi (grillost)
  • lidt olie til stegning
  • semidried tomater (se ovenfor)
  • 1 glas sorte oliven, f.eks. kalamata-oliven
  • friske ærteskud

Fremgangsmåde

Semi-dried tomater

Tænd ovnen på 150°. Halvér tomaterne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med salt. Bag tomaterne i ca. 30 minutter, indtil de er dejligt rynkede.

Gyros-lammekoteletter

Krydr lammekoteletterne med gyros-krydderi, salt og peber. Steg dem i smør på en pande i ca. 8 minutter på hver side. 

Kikærtesalat

Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Bland dem med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Skær halloumien i skiver, og kværn salt og peber over. Steg hallomiskiverne i en smule olie på en (grill)pande, indtil de er flot gyldne. Fordel kikærterne på et salatfad, og top med halloumi, semidried tomater, oliven og ærteskud. Servér til lammekoteletterne.

Find flere opskrifter i samme kategori

Græske lammekoteletter

Jeg er helt vild med denne opskrift på græske lammekoteletter! For mig smager lam nemlig ikke kun af forår og påske, men også af sommerferie i Grækenland. Og præcis den stemning kan denne ret være med til at fremtrylle!

I denne opskrift får lammet den gode smag fra gyros-krydderi. Gyros er en typisk græsk ret, der minder meget om en god kebab serveret i fladbrød. Krydderiblandingen der bruges i retten smager skønt og tilføjer dejlig smag til alt fra fisk, kylling, oksekød og lam.

Kan du ikke få fingrene i gyros-krydderi, kan du lave din egen blanding af koriander, gurkemeje, oregano, spidskommen, timian og allehånde.

 

TIP: Prøv også en lækker græsk moussaka eller lammeskank med pastinakmos

 

Kikærtesalat med halloumi

Koteletterne serverer jeg sammen med den lækreste(!) salat med halloumi, semidried tomater, oliven og kikærter.

Bor I i Århus, må I gøre jer selv tjenesten at købe halloumi i Klostergrønt – varianten i den gennemsigtige indpakning. Den smager af vaskeægte græsk halloumi, og kan slet ikke sammenlignes med den gummi-agtige grillost, man kan få i de fleste supermarkeder.

 

TIP: Prøv også at servere en græsk linsesalat med feta eller en auberginesalat med halloumi  til. Og hvis du har ekstra tid smager det herligt med hjemmebagte pitabrød.

 

opskrifter med lam

Flere opskrifter med lam

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar