
Ingredienser
Gyros-lammekoteletter
- 4 lammekoteletter
- 1 spsk. gyros-krydderi
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Semi-dried tomater
- 250 g cherrytomater
- ½ spsk. olivenolie
- salt
Kikærtesalat
- 2 dåser kikærter
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 250 g halloumi (grillost)
- lidt olie til stegning
- semidried tomater (se ovenfor)
- 1 glas sorte oliven, f.eks. kalamata-oliven
- friske ærteskud
Fremgangsmåde
Semi-dried tomater
Tænd ovnen på 150°. Halvér tomaterne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med salt. Bag tomaterne i ca. 30 minutter, indtil de er dejligt rynkede.
Gyros-lammekoteletter
Krydr lammekoteletterne med gyros-krydderi, salt og peber. Steg dem i smør på en pande i ca. 8 minutter på hver side.
Kikærtesalat
Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Bland dem med olie, citronsaft, salt og peber i en skål. Skær halloumien i skiver, og kværn salt og peber over. Steg hallomiskiverne i en smule olie på en (grill)pande, indtil de er flot gyldne. Fordel kikærterne på et salatfad, og top med halloumi, semidried tomater, oliven og ærteskud. Servér til lammekoteletterne.
Græske lammekoteletter
Jeg er helt vild med denne opskrift på græske lammekoteletter! For mig smager lam nemlig ikke kun af forår og påske, men også af sommerferie i Grækenland. Og præcis den stemning kan denne ret være med til at fremtrylle!
I denne opskrift får lammet den gode smag fra gyros-krydderi. Gyros er en typisk græsk ret, der minder meget om en god kebab serveret i fladbrød. Krydderiblandingen der bruges i retten smager skønt og tilføjer dejlig smag til alt fra fisk, kylling, oksekød og lam.
Kan du ikke få fingrene i gyros-krydderi, kan du lave din egen blanding af koriander, gurkemeje, oregano, spidskommen, timian og allehånde.
TIP: Prøv også en lækker græsk moussaka eller lammeskank med pastinakmos
Kikærtesalat med halloumi
Koteletterne serverer jeg sammen med den lækreste(!) salat med halloumi, semidried tomater, oliven og kikærter.
Bor I i Århus, må I gøre jer selv tjenesten at købe halloumi i Klostergrønt – varianten i den gennemsigtige indpakning. Den smager af vaskeægte græsk halloumi, og kan slet ikke sammenlignes med den gummi-agtige grillost, man kan få i de fleste supermarkeder.
TIP: Prøv også at servere en græsk linsesalat med feta eller en auberginesalat med halloumi til. Og hvis du har ekstra tid smager det herligt med hjemmebagte pitabrød.