Græske lammekoteletter
Jeg er helt vild med denne opskrift på græske lammekoteletter! For mig smager lam nemlig ikke kun af forår og påske, men også af sommerferie i Grækenland. Og præcis den stemning kan denne ret være med til at fremtrylle!
I denne opskrift får lammet den gode smag fra gyros-krydderi. Gyros er en typisk græsk ret, der minder meget om en god kebab serveret i fladbrød. Krydderiblandingen der bruges i retten smager skønt og tilføjer dejlig smag til alt fra fisk, kylling, oksekød og lam.
Kan du ikke få fingrene i gyros-krydderi, kan du lave din egen blanding af koriander, gurkemeje, oregano, spidskommen, timian og allehånde.
TIP: Prøv også en lækker græsk moussaka eller lammeskank med pastinakmos
Kikærtesalat med halloumi
Koteletterne serverer jeg sammen med den lækreste(!) salat med halloumi, semidried tomater, oliven og kikærter.
Bor I i Århus, må I gøre jer selv tjenesten at købe halloumi i Klostergrønt – varianten i den gennemsigtige indpakning. Den smager af vaskeægte græsk halloumi, og kan slet ikke sammenlignes med den gummi-agtige grillost, man kan få i de fleste supermarkeder.
TIP: Prøv også at servere en græsk linsesalat med feta eller en auberginesalat med halloumi til. Og hvis du har ekstra tid smager det herligt med hjemmebagte pitabrød.