Opskrift på græsk linsesalat med feta
Denne opskrift på græsk linsesalat med feta er en “opgradering” af min opskrift på græsk salat. En klassisk græsk salat består af agurk, tomater, rødløg, feta og oliven. Tilføjer man linser, får man en mere fyldig salat, der stadig er frisk og sommerlækker.
Salaten bliver særligt lækker, hvis du bruger gode solmodne råvarer, en olivenolie af ordentlig kvalitet og ægte græske kalamataoliven. Til en simpel salat som denne, er det kvaliteten af de enkelte råvare, der tilsammen vil sikre det lækreste resultat.
Salat til græsk mad
Opskriften på græsk linsesalat med feta er fantastisk som tilbehør til græsk mad. Til lam, moussaka eller græske frikadeller, hvor den sagtens kan agere ene tilbehør på spisebordet. Jeg kan også anbefale, at servere linsesalaten som en vegetarisk måltidssalat, da linserne tilføjer en god mættende base. Prøv også at komme linsesalat med feta i pitabrød, gerne sammen med tzatziki, der jo virkelig er et must til græsk madlavning.
I mit barndomshjem var der ofte græsk mad på bordet, når vi fik gæster. Her biksede mine forældre en fornem græsk menu sammen (som de fleste af deres venner vist havde fået serveret mere end én gang) af græske frikadeller, ovnkartofler, friterede blæksprutteringe og tzatziki. Det var et sikkert hit hos både store og små, og jeg laver ofte noget lignede.
En salat som denne ville have passet perfekt til en græsk menu. Særligt hvis der også er vegetariske middagsgæster, da linserne tilføjer protein og mæthed til måltidet, også hvis man springer kødet over.
TIP: Prøv også min opskrift på linsesalat med vaniljemarineret mango
Hvilke linser til linsesalat?
Til min opskrift på linsesalat med feta kan du bruge lige de linser, du har på lager eller synes om. Grønne linser, delikatesselinser, puy linser (kært barn har mange navne). Eller de små sprøde belugalinser, der bestemt også ville være lækre.
Sørg blot for, at du bruger hele linser, der forbliver sprøde og ikke udkoges ved tilberedning. Røde linser er eksempelvis “flækkede”, og de vil derfor ikke bevare deres form ved kogning.