Granolatærte til brunch
Granolatærte er et hyppigt indslag, når jeg inviterer gæster på brunch. Både fordi den er smuk og festlig, men også fordi, bunden nemt kan forberedes en dag eller to inden. Opbevar den blot i en lufttæt beholder eller kom en pose omkring, så den forbliver sprød indtil servering.
Min granolatærte er dog også så ‘dessertagtig’, at den sagtens kan serveres som et sødt indslag til kaffen. Især hvis du beklæder bunden med mørk chokolade og vælger varianten, hvor bunden fyldes med mascarponecreme.
Mascarponecreme eller græsk yoghurt
Hvis jeg serverer tærten til morgenmad, fylder jeg granolabunden med græsk yoghurt. Som en herlig sommerdessert kan du dog give bunden et ekstra luksus-twist ved at pensle den med mørkchokolade og erstatte yoghurt med en mascarponecreme, der gør tærten mere sød og dessertagtig. Mascarpone er en mild italiensk flødeost, som du måske kender fra tiramisu, og når den piskes med fløde, vanilje og lidt sirup, får man en helt vidunderlig, luftig creme.
Ovenfor får du opskriften på begge versioner. Jeg vil elske at høre, hvilken du prøver, og hvad du foretrækker.
PRØV OGSÅ: En sund jordbærtærte, en klassisk jordbærtærte eller matchatærter med granolabund
Granolatærter i mini udgave
Her laver jeg tærten i en stor form og skærer den ud i stykker til servering, men den kan også laves i små, individuelle tærteforme. Jeg vil anbefale dig at bruge små metalforme med en løs bund, så du nemmere kan skille de små tærter fra formene. Husk også først at fylde tærterne umiddelbart inden servering, så bundene ikke bliver bløde og falder fra hinanden.
TIP: Prøv også min opskrift på min absolutte yndlingsgranola.