Matchatærter med granolabund

Disse matchatærter med granolabund smager helt vidunderligt! De er sprøde, søde, lette, cremede og friske på samme tid. Og så er de enormt smukke at servere.

Bunden af havregryn og nødder bliver knasende lækker, og tærterne bliver nærmest uimodståelige, når de fyldes med matchacreme.

Matchapulver af grøn te giver en smuk, pastelgrøn farve til cremen, og en dejlig, diskret smag af grøn te. Husk at bruge en matcha af høj kvalitet som MARTINYs matcha for den bedste smag.

matchatærter med granolabund

Matchatærter med granolabund

 

Bedøm denne ret

Tærter til 12 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 1 t

Ingredienser

GRANOLATÆRTE

  • 4 dl havregryn, fin- eller grovvalsede (gerne 2 dl af hver)
  • 1 dl pistacienødder, grofthakkede
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 1 dl olivenolie
  • 1 dl ahornsirup

MATCHACREME

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 0,5 tsk. vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 1 tsk. matchapulver

TOPPING

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader.
Bland havregryn, grofthakkede pistacienødder, græskarkerner, vaniljepulver og salt i en skål.
Rør olivenolie og ahornsirup i skålen, og vend grundigt rundt.

Beklæd muffinsforme med papirmuffinsforme. Fordel granola-blandingen i formene, og brug et decilitermål af stål eller lignende til at presse granolaen sammen i stedet for dine fingre – det er langt nemmere.

Sæt tærtebundene i ovnen i 20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde, og lad den derefter køle af.

Matchacreme

Pisk mascarpone og fløde sammen til en luftig creme. Tilsæt ahornsirup, vaniljesukker og matchapulver, og pisk det ind i cremen, til du får en flot pastelgrøn creme. Pas på med at piske for længe, så cremen ikke skiller. Sæt cremen på køl indtil servering.

Pynt

Fjern forsigtigt tærtebundene fra muffinformene. Fyld bundene med matchacreme.

Pynt tærterne med bær, pistacienødder og et drys matchapulver.

Find flere opskrifter i samme kategori

matchatærter med granolabund

 

Opskrift på matchatærte

Disse matchatærter med granolabund er inspireret af min opskrift på granolatærte. Det er en sprød og sød bund af granola, der er fyldes med creme og bær, som en dekorativ tærte. Som en omvendt “parfait”, med granola i bunden og creme på toppen.

Her har den populære opskrift fået et moderne twist og en yderst delikat af grøn te.

De små matchatærter kan serveres som en dessert, men de er også perfekte at servere som en del af en brunch. Du kan selv justere på mængden af sirup i cremen, så den bliver lidt mindre sød, hvis du ønsker.

Ønsker du at gøre opskriften endnu mere “dessertagtig”, kan jeg anbefale at beklæde bunden af tærterne med hvid chokolade. Dette chokoladelag gør desuden, at bundene forbliver sprøde i længere tid, hvis de ikke skal serveres med det samme.

 

TIP: Prøv også min opskrift på matcha latte eller iced matcha latte

 

Matchatærter med granolabund og bær

 

Kage med matcha

Matcha er japansk grøn te af fineste kvalitet. Her plukkes de helt nye teblade, inden de tørres og males til et fint pulver. Dette pulver bruges normalt i forskellige tedrikke, traditionelt til japanske teceremonier.

Matcha bruges i japan også i madlavning, ofte i smukke desserter. Det har en dejlig smag af grøn te, der tilføjer en enormt delikatsmag til søde sager.

Det er vigtigt, at man bruger en matcha af høj kvalitet – både til drikkevarer, men i særdeleshed også søde sager. Ringe matcha kan nemlig have en meget bitter og mos-agtig bismag. Jeg anbefaler, at du bruger MARTINYs matcha, som er den højeste kvalitet med en god, mild smag af grøn te.

 Matchatærter med granolabund

 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar