Opskrift på matchatærte
Disse matchatærter med granolabund er inspireret af min opskrift på granolatærte. Det er en sprød og sød bund af granola, der er fyldes med creme og bær, som en dekorativ tærte. Som en omvendt “parfait”, med granola i bunden og creme på toppen.
Her har den populære opskrift fået et moderne twist og en yderst delikat af grøn te.
De små matchatærter kan serveres som en dessert, men de er også perfekte at servere som en del af en brunch. Du kan selv justere på mængden af sirup i cremen, så den bliver lidt mindre sød, hvis du ønsker.
Ønsker du at gøre opskriften endnu mere “dessertagtig”, kan jeg anbefale at beklæde bunden af tærterne med hvid chokolade eller matcha chokolade. Dette chokoladelag gør desuden, at bundene forbliver sprøde i længere tid, hvis de ikke skal serveres med det samme.
TIP: Prøv også min opskrift på matcha overnight oats, matcha is, en matcha latte eller en iced matcha latte
Kage med matcha
Matcha er japansk grøn te af fineste kvalitet. Her plukkes de helt nye teblade, inden de tørres og males til et fint pulver. Dette pulver bruges normalt i forskellige tedrikke, traditionelt til japanske teceremonier.
Matcha bruges i japan også i madlavning, ofte i smukke desserter. Det har en dejlig smag af grøn te, der tilføjer en enormt delikatsmag til søde sager.
Det er vigtigt, at man bruger en matcha af høj kvalitet – både til drikkevarer, men i særdeleshed også søde sager. Ringe matcha kan nemlig have en meget bitter og mos-agtig bismag. Jeg anbefaler, at du bruger MARTINYs matcha, som er den højeste kvalitet med en god, mild smag af grøn te.