Sund jordbærtærte

Denne sundere jordbærtærte bliver uden tvivl en sommerfavorit. En saftig jordbærtærte med mørk chokolade, en luftig ricottacreme og solmodne jordbær. Den er glutenfri, super nem at lave og så smager den skønt! Ikke dårligt vel?

sund jordbærtærte med ricottacreme

Glutenfri jordbærtærte

 

Bedøm denne ret

Kage til 10 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 30 min + afkølning 2 timer / i alt 2 timer 50 min

Ingredienser

Kagebund

 • 150 g juicy dadler (udstenede)
 • 150 g mandler
 • 3 æg
 • 1 dl mandelmælk
 • 20 g blødt smør
 • 1 tsk. mandelessens (kan undlades)
 • 1 tsk. bagepulver

Chokoladelag

 • 100 g chokolade
 • 1 spsk. smør

Ricottacreme

 • 125 g ricotta
 • 1 dl fløde
 • 2 spsk. ahornsirup
 • korn af 0,5 vaniljestang

Endvidere

 • 1 bakke jordbær

Fremgangsmåde

Kagebund

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Kom dadler (husk at fjerne sten), mandler, æg, mandelmælk, blødt smør, mandelessens og bagepulver i en blender. Kør maskinen, til du får en helt glat kagedej.

Beklæd en kageform på 22 cm med bagepapir, og kom kagedejen heri.

Bag kagen i cirka 30 minutter, til en tandstik kommer ren ud fra midten.

Lad kagen køle helt af.

Chokoladelag

Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad. Tilsæt smør, og rør rundt, til det smelter og bliver en ensartet, blank masse.

Fordel chokoladen over kagen. Lad chokoladen stivne.

Ricottacreme

Kom ricotta, fløde, ahornsirup og vaniljekorn i en skål. Pisk til du får en let og luftig creme. Fordel cremen over kagen og pynt med jordbær.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sund jordbærtærte

En sund jordbærtærte er den perfekte kage til at nyde den danske sommer med. For der er jo intet bedre end søde, solmodne danske jordbær! Jordbærtærten er en lækker, saftig sag med mørk chokolade, luftig ricottacreme og modne jordbær. Præcis som den klassiske variant men med et sundere twist. Kagen er ikke kalorielet, men den består af gode, mættende ingredienser og masser af fibre, så et stykke er nok. En sundere jordbærtærte, der bestemt ikke smager kedeligt!

TIP: Prøv også opskriften på min helt klassiske jordbærtærte

 

sund jordbærtærte med ricottacreme

Jordbærtærte med en glutenfri kagebund

Kagebunden til denne jordbærtærte er glutenfri og smager lækkert af ristede mandler med en dejlig sødme fra dadler. Det er også blandt hovedingredienserne i tærtebunden, som er til den sundere side. Bunden er nem at lave, da alle ingredienserne blot skal blendes sammen. Så selvom en jordbærtærte måske virker som et stort projekt, er det slet ikke så svært at trylle denne opskrift frem.

TIP: Prøv også en klassisk æbletærte, en rabarbertærte med marzipan eller de lækreste matchatærter med granolabund og mascarpone-creme!

 

sund jordbærtærte med ricottacreme

Jordbærtærte med ricottacreme

Ricottacremen i denne jordbærtærte er både cremet og let med en skøn, mild smag. Ricotta er en italiensk friskost, der både kan bruges i det salt og søde køkken. I denne opskrift skal ricottaen piskes med fløde, så man får en vidunderlig creme. Kagecremens smag er mild og dejlig, så den komplimenterer de lækre jordbær uden at larme for meget. Dertil er ricottacremen både nemmere at lave, mere luftig og ikke nær så tung og sød som den almindelige kagecreme, man ofte får i jordbærtærter.

TIP: Prøv også en blondie med hvid chokolade og rabarber eller en overdådig granolatærte

Jordbærsæson

Når det endelig er sommer, er det også lig med jordbærsæson – og det skal udnyttes! Jeg elsker at bruge jordbær i alt fra kager (som her) til salater. Prøv eksempelvis min kartoffelsalat med jordbær eller en jordbær caprese salat. Jordbær udgør dog også den lækreste topping på bircher müsli, havregrød eller bananpandekager, hvis morgenmaden skal have en lille opgradering.

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar