Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv (0)

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Grillede majskolber med purløgssmør

Majskolber er et populært indslag på grillmenuen – og dét er med god grund! Det er drøn nemt og ufattelig lækkert, og smagen er jo simpelthen bare indbegrebet af sommer.

Her får I opskriften på grillede majskolber og purløgssmør. Det kolde smør med purløg er lidt mildere end normalt hvidløgssmør, hvilket jeg er det perfekte match til majskolberne.

Grillede majskolber med purløgssmør

Tilbehør til 4 personer personer
Forberedelse 10 min /I alt 25 min
INGREDIENSER

  • MAJSKOLBER

  • 4 majskolber
  • 1 spsk. olivenolie
  • PURLØGSSMØR

  • 100 g blødt smør
  • 1 håndfuld purløg
  • 1 tsk. flagesalt
PURLØGSSMØR

Lav først purløgssmør: Rør blødt smør med finthakket purløg og flagesalt. Fordel smørret på et stykke bagepapir, og rul det stramt sammen, så smørret samler sig. Læg smørret i fryseren i 30 minutter, så det bliver fast.

MAJSKOLBER

Løsn bladene fra majskolberne, og riv dem forsigtigt tilbage. Fjern de små silketråde fra majskolberne. Flet bladene, og bind en knude på enden. Læg majskolberne i koldt vand i 5 minutter. Tør dernæst majskolberne, pensl med olivenolie og drys med salt. Grill kolberne på alle sider, til majsene bliver gule. Servér med purløgssmør.

Nem opskrift på grillede majskolber

Det er drøn nemt at lave grillede majskolber. Så nemt, at det nærmest ikke kan gå galt. Nogle vælger at grille majskolberne med bladene på, men i denne opskrift er bladene trukket tilbage (og flettet, hvilket ser virkelig dekorativt ud). Både fordi majsene får fine grillstriber, men også fordi, tilberedningstiden er en del kortere. Om du vælger den ene eller anden fremgangsmåde, skal du huske at rengøre majsene. Dette kan du let gøre ved at hive bladene tilbage og fjerne fimrehårene, inden majskolberne lægges i koldt vand i 5-10 minutter. Det sikrer, at der ikke sidder jord eller andet snavs mellem majsene, som kan være svært at fjerne. Efter at majskolberne har ligget i vand, kan du enten trække bladene tilbage, du kan flette dem eller bare fjerne dem helt. Og så er det ellers bare at smide majskolberne på grillen.De smukke majskolber kan serveres med grill kyllingespyd med barbeque-marinade, grillet spidskål, lunt brød og nye kartofler. Simpelthen sådan et dejligt sommermåltid!  

TIP: Prøv også denne opskrift på lammeculotte på grill eller en salat med grillet squash og majs

 

Purløgssmør

At serverede grillede majskolber om sommeren er klassiker, men kombinationen med purløgssmør er ny. Purløgssmøren er virkelig sommerligt og smagen er lidt mildere, end hvis man bruger hvidløg, Som alternativ til purløgsmør kan det anbefales at prøve denne opskrift på ramsløgssmør. Ramsløg kan findes i skovbunden i foråret og det giver en skøn smag til kryddersmør.