Gulerodskage med bønner

Gulerodskage er en af mine evige favoritter og denne variant med hvide cannellini bønner er ingen undtagelse! Den sødes med ahornsirup, krydres med kanel og kardemomme og har en dejlig svampet konsistens.

Jeg topper min gulerodskage med bønner med en creme af skyr og flødeost, der er dejlig frisk. Sådan en hører sig til på en gulerodskage, hvis du spørger mig, og denne variant er både lidt sundere og stjernegod.

sund gulerodskage

Gulerodskage med bønner

 

Bedøm denne ret

Kage til 12 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t

Ingredienser

Gulerodskage

  • 1 dåse cannellini bønner
  • 1,5 dl ahornsirup
  • 5 æg
  • 150 g mandelmel (fintkværnede mandler)
  • 50 g smør
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. natron
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 150 g gulerødder

Creme

  • 200 g flødeost
  • 200 g skyr
  • 4 spsk. ahornsirup
  • skal af 1 citron
  • 1 spsk. citronsaft
  • kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen på 180 grader, og beklæd en form på 20 cm med bagepapir.

Dræn bønnerne og skyl dem grundigt i en sigte. Lad bønnerne dryppe af, og blend dem dernæst sammen med ahornsirup, æg, mandemel og smeltet smør til en helt glat dej. Tilsæt bagepulver, natron, kanel og kardemomme, og blend, til det er blandet i dejen.

Riv gulerødder groft og afvej 150 gram. Rør revet gulerod i dejen, og fordel den i formen.

Bag kagen i ovnen i 45 minutter, til den er gylden, hævet og en tandstik kommer ren ud fra kagens midte. Lad kagen køle af, inden du topper med creme.

Pisk alle ingredienserne til cremen sammen til en ensartet masse, og fordel den på den afkølede kage inden servering

Find flere opskrifter i samme kategori

Gulerodskage med bønner

glutenfri gulerodskage med bønner

Kager med bælgfrugter

Denne opskrift på gulerodskage med bønner er fra min kogebog “Hverdagssødt med bælgfrugter“. I denne kogebog finder du kager, som smager præcis, som de kan, skal og bør. Men opskrifterne udmærker sig ved at indeholde bælgfrugter og være fri for gluten og raffineret sukker. Klik her hvis du har lyst til at læse mere om e-bogen.

Bælgfrugter er en fantastisk kilde til protein, næringsstoffer og kostfibre, og så er de blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk. Hvis du ønsker at spise sundere, er det oplagt også at invitere bælgfrugterne ind i det søde køkken. De kan erstatte mel og gøre det muligt at skrue ned for mængden af sukker og fedtstof, helt uden at man føler, man nøjes. Ja, faktisk tør jeg godt garantere, at ingen vil gætte den hemmelige ingrediens!

 

 

Gulerodskage med hvide bønner

I mit barndomshjem var der hjemmebag næsten hver eftermiddag, og selvom det er en hyggelig tradition, vil jeg gerne servere mindre sukker i hverdagen i min egen lille familie. Her er denne opskrift på gulerodskage et fremragende alternativ! Alle elsker gulerodskagen, og denne udgave indeholder tilmed mange fibre og protein, så et stykke kage også mætter og nærer.

 

TIP: Prøv også opskriften på tahinblondie eller æblecrumblekage eller nutellabrownie

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar