Kager med bælgfrugter
Denne opskrift på gulerodskage med bønner er fra min kogebog “Hverdagssødt med bælgfrugter“. I denne kogebog finder du kager, som smager præcis, som de kan, skal og bør. Men opskrifterne udmærker sig ved at indeholde bælgfrugter og være fri for gluten og raffineret sukker. Klik her hvis du har lyst til at læse mere om e-bogen.
Bælgfrugter er en fantastisk kilde til protein, næringsstoffer og kostfibre, og så er de blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk. Hvis du ønsker at spise sundere, er det oplagt også at invitere bælgfrugterne ind i det søde køkken. De kan erstatte mel og gøre det muligt at skrue ned for mængden af sukker og fedtstof, helt uden at man føler, man nøjes. Ja, faktisk tør jeg godt garantere, at ingen vil gætte den hemmelige ingrediens!
Gulerodskage med hvide bønner
I mit barndomshjem var der hjemmebag næsten hver eftermiddag, og selvom det er en hyggelig tradition, vil jeg gerne servere mindre sukker i hverdagen i min egen lille familie. Her er denne opskrift på gulerodskage et fremragende alternativ! Alle elsker gulerodskagen, og denne udgave indeholder tilmed mange fibre og protein, så et stykke kage også mætter og nærer.
TIP: Prøv også opskriften på tahinblondie eller æblecrumblekage eller nutellabrownie