Sund nutella brownie

Opskriften på denne gudeskønne brownie er fra min kogebog Fabelagtige fristelser.

Det er den lækreste sunde brownie, der laves med hasselnødder. Det giver et lækkert chokolade-pift a la nutella, men med en dybere og mere ristet smag. Og så er den tilmed glutenfri!

Sund nutella brownie

Sund nutella brownie

 

Bedøm denne ret

10-16 stykker
forberedelse 20 min / tilberedning 40 min / i alt 1 t

Ingredienser

 • 250 g hasselnødder
 • 2 æg, str. M/L
 • 100 g kokossukker
 • 2 spsk. kakaopulver
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 nip salt
 • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en form på 20 x 30 cm med bagepapir.

Beklæd også en bageplade med bagepapir, og fordel hasselnødderne herpå. Sæt bagepladen i ovnen i 5-10 minutter, indtil nødderne dufter, og skallen har løsnet sig. Lad hasselnødderne køle en smule af, og kom dem så i et rent viskestykke. Vikl viskestykket om nødderne, og gnid dem mod hinanden, så skallerne skilles fra nødderne. Kassér skallerne, og kom hasselnødder i en foodprocessor. Kør maskinen, indtil hasselnødderne bliver til nøddesmør. Det tager cirka 5-10 minutter, før nøddesmørret bliver flydende og helt glat.

Tilsæt æg, kokossukker, sukrin, kakaopulver, bagepulver og salt til maskinen, og blend igen, indtil det hele er blandet. Dejen vil blive tyk og klistret. Hak chokoladen groft, og rør det i dejen. Fugt dine fingre let, og brug dem så til at trykke dejen ud i den beklædte form. Sæt formen i ovnen i 30 minutter, indtil overfladen er gylden, og en tandstik kommer ren ud, når den stikkes i midten af kagen.

Nutella-brownien smager fantastisk lun, men endnu bedre, når den har sat sig natten over i køleskabet.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sund nutella brownie med hasselnødder

Opskriften på sund nutella brownie har en super simpel ingrediensliste. Den indeholder hasselnødder, æg, kokossukker, kakaopulver og mørk chokolade, hvilket til sammen giver en fantastisk dejlig smag a la nutella. Og så klager man jo ikke over, at den både er glutenfri og til den sundere side?

 

TIP: Prøv også min opskrift på hjemmelavet nutella eller brownie muffins med hindbærskum eller blondies med rabarber

 

Opskriften på brownien udviklede jeg efter min opskrift på tahin-blondies. Det er en af mine mest populære kageopskrifter, der har en helt fantastisk konsistens og smag. Og her fik jeg idéen at forvandle den til en chokolade-lækker sag ved at tilsætte kakaopulver. Resultatet var skønt men efter lidt leg i køkkenet fik jeg ramt plet. Ved at udskifte tahin med hasselnødder fik smagen bare lige dét ekstra og kombination af kakao og hasselnød gav en skøn harmoni. Med andre ord? En rigtig lækker nutella-agtig smag!

 

Glutenfri hasselnøddebrownie

Kagen er glutenfri, fyldt med sunde fedtstoffer, og så bruger jeg kokossukker frem for raffineret sukker.

Det giver en kage af den lidt sunde OG mega-lækre slags, der gør glad både imens og efter, den nydes, uden at blodsukkeret stikker helt af. What’s not to like?

Brownierne har perfekte sprøde kanter og et lykkebringende, sejt og svampet indre – særligt hvis du lader den stå på køl natten over, så den rigtig kan sætte sig. Men jeg kan også godt forstå, hvis du ikke kan vente så længe…

 

TIP: Prøv også min opskrift på et sundt bananbrød eller en sund gulerodskage med bønner – begge kager er til den sundere side og tilmed glutenfri!

 

Flere opskrifter på glutenfrie kager

 

Sulten efter flere skønne søde sager med mindre sukker og mere smag? Find 100 lækre opskrifter i Fabelagtige fristelser.

Shop the post

- reklamelinks

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Uh hvor lækkert 😀 Jeg bagte fødselsdagskage til mit arbejde i går, og valget faldt på denne lækre kage og din snickerskage (glemte helt at sende dig snaps ;)), og de blev simpelthen så vellykkede! Fik meget ros for begge kager, og folk smovsede i sig. Det er en helt genial idé med friske dadler som karamel i snickerskagen – tak for dine dejlige opskrifter 🙂

  1. Hvor er det bare skønt at høre, Julie 🙂 Håber, du havde en skøn fødselsdag!

 2. Hejsa.
  I fremgangsmåde står der at man skal tilsætte sukrin, men i ingrediens listen står der ikke angivet nogen sukrin.
  Hvor meget sukrin skal der i?
  Mvh Nete

Skriv en kommentar