Vegetarlasagne med spinat, linser & grøn pesto

Denne vegetarlasagne skiller sig en del ud fra den klassiske opskrift med kødsauce og bechamel. Før og fremmest er kødet skiftet ud med grønne linser, og så er saucen grøn og sprængfuldt med spinat. Derudover tilsætter jeg grøn pesto, hvilket giver et anderledes twist og en virkelig skøn smag.

vegetarlasagne

Vegetarlasagne med linser, spinat & grøn pesto

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 40 min / tilberedning 40 min / i alt 120 min

Ingredienser

  • 3 dl grønne delikatesselinser
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 glas grøn pesto
  • 1 pakke lasagneplader
  • 125 g frisk mozzarella

SPINATSAUCE

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 1 squash
  • salt og friskkværnet peber
  • 500 g frisk spinat
  • 250 g ricotta
  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • friskrevet muskatnød

TIL SERVERING

  • 1 bakke blandet salat
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kog linser i bouillon i ca. 20 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Lad vandet fordampe helt fra gryden, og tag gryden af varmen. Rør pesto sammen med linserne.

 

SPINATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde. Skyl og riv squash groft på et rivejern, og tilsæt. Lad det stege, til væsken fordamper. Krydr med salt og peber. Skyl spinat, og steg den med i gryden, til bladene falder sammen. Tilsæt ricotta, citronsaft og fintrevet citronskal, og rør, til du får en cremet sauce. Krydr med muskatnød, salt og peber.

 

Tænd ovnen på 200°. Fordel ¼ af spinatsaucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel halvdelen af de grønne linser med pesto oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag et par gange med sauce og grønne linser, og slut af med lasagneplader og sauce. Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk fadet med alufolie. Bag retten i ovnen i 30 minutter. Fjern alufolien, og bag lasagnen i yderligere 10 minutter, til osten er gylden.

 

SERVERING: Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad. Dryp med olie og citronsaft, og krydr let med salt og peber. Servér til lasagnen.

Find flere opskrifter i samme kategori

Grøn lasagne med linser

Jeg kan nok ikke skjule at denne vegetarlasagne er til den sundere og alternative side.  Men smagen er fantastisk, så det er da ikke en dårlig kombination? Den lækre smag og konsistens kommer særligt fra grøn pesto og cremet ricotta, der er med til at give den et touch af comfort food. Retten er dog også sprængfyldt med spinat og planteprotein i form af lækre linser, der gør, at lasagnen mætter godt på trods af at være vegetarisk. Så hvis du er på udkig efter en sund vegetarisk servering, der både smager og mætter så er denne lasagne lige sagen! Det er grøn comfort food, når det er bedst.

TIP: Prøv også min lakselasagne med ricotta eller en grøn quinoapande med ricotta og æg

Vegetarlasagne

Det er altså virkelig en GRØN lasagne, der er på menuen her. Men jeg lover, at den vil hitte hos både kødspisere og grøntsagsglade typer. Hvis du dog har lyst til at prøve en vegetarlasagne, der minder mere om den klassiske italienske version, så vil jeg anbefale jer en af disse to: denne vegetarlasagne med quinoa eller min helt fantastiske linselasagne.

I begge opskrifter er det lige før, at man ikke vil opdage, at menuen er kødfri, hvis man ikke aner det. Herhjemme er de oftere på menuen end den klassiske lasagne. For jeg må virkelig indrømme, at de her vegetariske opskrifter byder på lasagne, der giver klassikeren kamp til stregen. Jeg siger det bare! Så mon ikke man skulle overveje at prøve en af dem?

TIP: Prøv også min højtelskede opskrift på vegetar bolognese eller en vegetarisk tikka masala

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej! Kan retten laves med belugalinser? Ved ikke hvor stor forskel der er på de to typer….

    1. Hej Birgitte 🙂 Det kan du sagtens, men vil jeg nok ikke anbefale, da de er noget mere faste i konsistensen.

Skriv en kommentar