Hjemmelavet nøddesmør

Det er super simpelt – og virkelig lækkert! – at lave hjemmelavet nøddesmør. Ved hjælp af en foodprocessor, kan du forvandle nødder, kerner eller frø til cremet smør, der smager vidunderligt ovenpå brød, som base til en dip eller bare spis med ske 😉

hjemmelavet nøddesmør

Hjemmelavet nøddesmør

 

Bedøm denne ret

i alt 15 min

Ingredienser

 • Valgfri mængde nødder, frø eller kerner
 • Havsalt

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader. Fordel nødder, frø eller kerner på en beklædt bageplade, og bag dem i ovnen i 5-10 minutter, til de er let ristede, men ikke brune indeni. 

Kom dem derefter over i en foodprocessor sammen med en smule salt. Lad maskinen køre, indtil nødderne først bliver til mel og dernæst begynder at blive flydende. Maskinen skal køre rimeligt længe, så skrab siderne fri for smuldr fra tid til anden, og giv maskinen en lille pause, hvis den lyder, som om den kæmper for meget. Jo længere du lader foodprocessoren hakke, jo mere flydende bliver smørret. 

Opbevar dit nøddesmør i et skoldet syltetøjsglas.

 

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på nøddesmør

Hjemmelavet nøddesmør er fantastisk lækkert ovenpå alt fra morgengrød og klatkager til rugbrødsmadder. Hvad end du har lyst til at lave mandelsmør, peanutbutter, tahin eller noget helt fjerde, kan det nemt gøres hjemmelavet.

En af mine favoritter er mandelsmør, men jeg elsker også at tilsætte andre nødder og kerner. Prøv eksempelvis en blanding af mandler og cashewnødder, der smager vidunderligt! Du kan også prøve at tilsætte chokolade til dit nøddesmør, som jeg gør i denne opskrift på hjemmelavet nutella.

Nøddesmør i foodprocessor

Det eneste, du skal bruge, er en foodprocessor med lidt hestekræfter og cirka 10 minutters tålmodighed. Så kan du let få en fantastisk cremet, flydende konsistens.

Prøv også at lave hjemmelavet kokossmør eller brug dit hjemmelavede nøddesmør til at lave mine sprøde nøddesmør-småkager.

13 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. jeg vil så gerne prøve at lave min egen! men jeg ejer kun en meget god blender og stavblender. Kan man lave nøddesmør med en af disse maskiner emma? 😀

 2. Hej Emma,
  Tak for en god og virkelig inspirerende blog.
  Nogle gange, synes jeg, at alt det der køkkenudstyr bliver lidt meget – lidt en jungel – for hvad skal man investere i? Stavblender, minihakker, foodprocesser, alm. blender osv. – Hvilken kombination mener du man kommer længst med? hæhæ

  1. Hej Lisbet 🙂
   Jeg vil klart anbefale at starte med en foodprocessor frem for en blender, da den kan næsten alt, hæhæ 🙂

 3. Hej Emma

  Det ser virkelig lækkert ud. Jeg glæder mig til at give mig i kast med den. Jeg er blot nysgerrig på, hvor mange gram nødder, du har brugt i denne opskrift?

  Mvh. Mathilde

  1. Hej Mathilde 🙂
   Jeg bruger ca 200 gram nødder til et syltetøjsglas.

   KH Emma

 4. Hejsa
  Hvilken maskine bruger du? Jeg har prøvet 3 forskellige og brændt 2 af…..så håber du vil skrive tilbage, for hjemmelavet nøddesmør smager så godt!

  1. Hej Anne
   Jeg har en foodprocessor fra Braun 🙂 Den er dog 5 år gammel, så tror ikke, den er på markedet længere.

 5. Hej Emma

  Hvor længe kan dette smør holde sig i køleskabet det står der ingen steder…

  Kh Lise

 6. Hej
  Lækkert. Vil rigtig gerne prøve, men er ligesom flere i tvivl om hvad det kræver af en foodprocessor. Måske du ved hvor stor en motor de skal have for at de kan klare det uden at brænde sammen ? Hvor mange watt er din blænder på, eller er det noget andet man skal vurdere motoren på?

  Håber du kan hjælpe eller find de svar, for jeg har ledt og ledt ??

Skriv en kommentar