Opskrift på klatkager
Disse klatkager af havregrød er et stort hit hos både store og små munde hjemme hos os. Havregrød er et fast indslag på morgenbordet, som både min kæreste og jeg holder af. Men lysten til havregrød svinger lidt mere hos vores lille dreng. Derfor må denne opskrift ofte komme til undsætning, når vi har grød til overs. Så kan grødresterne fra morgenen nemt trylles om til havrepandekager, såkaldte klatkager, til både børn og voksne som en snack, morgenmad eller dessert på et senere tidspunkt.
TIP: Prøv at lave havregrød med æg eller bagt gulerodskagegrød. Jeg kan også varmt anbefale min opskrift på chiagrød som et friskere alternativ.
Havregrødspandekager
Klatkager af havregrød mætter utrolig dejligt, og bliver saftige, luftige og let sprøde i kanterne. Jeg søder dem udelukkende med lidt vaniljesukker, så de også kan nydes som en fornuftig morgenmad. Men tilsæt gerne lidt rørsukker til dejen, hvis du vil have sødere pandekager.
Jeg holder af at toppe pandekagerne med lidt hjemmelavet nøddesmør eller min opskrift på hjemmelavet nutella Prøv også min dadelkaramel og gerne lidt græsk yoghurt og friske bær.
Klatkager til baby
Når jeg laver klatkager til vores lille dreng, undlader jeg både salt og vaniljesukker i opskriften. På den måde bliver de et fornuftigt måltid til små mennesker. Det er et perfekt morgenmåltid eller en snack til babyer, der gerne vil holde om og spise maden selv, og derfor ikke synes grød er det største hit.
Jeg steger typisk først nogle pandekager til Otto, inden jeg tilsætter en smule salt og vaniljesukker og steger den resterende dej til Simon og jeg.
Et andet tip er, at klatkager sagtens kan fryses. De kan let tø op og tages med på farten som en snack, eller de kan lunes på en pande eller en brødrister for et lynhurtigt, lækkert måltid.