Indisk raita med yoghurt og agurk
Raita er en virkelig nem dip at røre sammen. Det tager kun få minutter, men det er sådan en skøn tilføjelse til måltidet. Særligt når der er indisk på menuen, giver det lige et ekstra luksus-lækkert pift, der er mere interessant end blot yoghurt eller cremefraiche.
Man kunne nok god kalde raita for en indisk tzatziki. Ligesom den klassiske græske variant med yoghurt og agurk som efterhånden har vundet indtog i mange danske hjem.
Raita er en skøn dip som alternativ til tzatziki, når der er mere krydret, eksotisk mad på menuen. Særligt retter fra det indiske køkken som dhal eller chicken tikka masala, men det kan også være lækkert til afrikanske retter om shakshuka eller mellemøstlige retter som falafel.
Tips til min opskrift på raita
- Du kan både skære agurk i små tern eller rive agurken.
- Jeg anbefaler græsk yoghurt til dippen, da den bliver tyndere i konsistensen, når yoghurt tilsættes. Du kan også bruge almindelig yoghurt men dræne den et par timer i et kaffefilter.
- Som alternativ til græsk yoghurt kan du også bruge skyr eller fromage fraiche.
- Prøv også at tilsætte små tern af tomater til dippen. Det gør man også i nogle dele af indien.
- Jeg foretrækker dippen med mynte, men du kan også bruge frisk koriandere eller undlade krydderurterne fuldstændig.
TIP: Prøv også min opskrift på en klassisk hummus eller grøn pesto eller linsedip med feta og peberfrugt