Gryderet med butterbeans og grøntsager
Denne opskrift på italiensk bønnegryde er som en blanding af en suppe og en gryderet. Det er en super smagfuld, cremet boullion smagt til med sennep og smør – fyldt med rustikke grøntsager og mættende bønner.
Gryderetter er perfekte i de koldere måneder, hvor de luner og mætter godt. Serverer med groftbrød eller en rustik kartoffelmos, hvis sulten er ekstra stor.
I denne opskrift bruges svampe, bladselleri, fennikel og palmekål. En herlig efterårskombination. Du kan dog nemt variere indholdet efter sæson. Prøv eksempelvis disse kombinationer:
- Vinter: Jordskokker, grønkål, porer
- Forår: Asparges, radise, ærter
- Sommer: Nye kartofler, bønner, artiskok
Du kan også lade dig inspirere af opskriften på grøntsagscurry med spinat eller kyllingegryde med fennikel og grønkål, som også er dejlige, lunende grønne gryderetter.
Italiensk inspireret gryderet
Opskriften på Italiensk bønnegryde får et twist af det italienske køkken. Med krydderier som oregano og timian, får retten smag af det italiensk landkøkken, og med et drys af parmesan og pinjekerner fuldføres smagsoplevelsen. Servér gerne retten med italiensk brød såsom foccacia eller ciabatta, som passer perfekt til denne ret.
Du kan også vælge at tage retten i en retning, som er mere inspireret af det franske landkøkken. Tilføj rosmarin og måske lidt estragon og giv retten et generøst drys frisk persille på toppen.