Julekonfekt med karamel og chokolade
De her pekan-skildpadder smager intet mindre end herligt! De laves af en sund dadelkaramel, pekannødder og mørk chokolade – simpelt men så godt. Opskriften her kommer fra min kogebog Fabelagtige fristelser. Det er opskriften på de sødeste, uimodståelige, karamelfyldte pekan-skildpadder. Skildpadderne er helt perfekte som alternativ julekonfekt til dig, der ikke kan lide marcipan eller blot leder efter en lidt sundere opskrift. Skildpadderne er tilmed simple at lave (jeg kan forestille mig, at børn vil elske at være med), og imponerer altid, når de serveres.
Pekan-skildpadder: sund julekonfekt
Jeg laver næsten altid de her pekan-skildpadder som julekonfekt. Det er den lækreste søde hapser, der giver lidt variation til den klassiske konfekt med nougat og marcipan. Og så er de tilmed til den sunde side, hvilket man bestemt ikke klager over i den søde juletid – særligt når det ikke kan smages! Skildpadderne sødes nemlig naturligt med dadler i en lækker dadelkaramel og smager faktisk bedst med en helt mørk chokolade (efter min smag). De er så lækre – og ikke alt for julet til – at man sagtens kan lave dem året rundt!
TIP: Prøv også mine andre sundere søde sager i juletiden såsom dadelkonfekt, sundere pebernødder eller måske havregrynskugler med dadler?