Hjemmelavet karrysalat
Karrysalat er jo en klassiker på den danske jule- og påskefrokost. En god gammeldages mad på lækkert rugbrød med marinerede sild toppet med karrysalat skal man bestemt ikke kimse af. Og jeg spiser det gerne til frokost året rundt.
Sådan en sildemad bringer virkelig minder hos mig. Denne opskrift er nemlig som min mor og mormor laver den, og den er et fast indslag til flere højtider.
Som barn sprang jeg over silden men toppede til gengæld med lige rigeligt at den karrygule pålægssalat. Og selvom jeg i dag foretrækker at have sild under, er salaten også fremragende for sig. Eksempelvis som en alternativ æggesalat i en sandwich.
Karrysalat med æble
Der findes mange opskrifter på den klassiske pålægssalat, og det er virkelig en smagssag, hvordan man foretrækker den. Jeg har endda hørt, at nogle tilsætter finthakket pasta (?!), nok fordi det er billigere og har en konsistens som æg.
Denne opskrift er ganske simpel, men hvis du synes, kan du give den et twist ved at tilsætte små tern af et sprødt æble. Det giver et lidt knas og et skønt modspil.
Du kan også vælge at tilsætte kapers og finthakkede cornichoner, men helt ærligt, så foretrækker jeg bare den simple (børnevenlige) variant.
TIP: Prøv også smørrebrød med fiskefilet og remoulade eller vegansk krigsfisk