Karrysalat

En hjemmelavet karrysalat er et must til det kolde bord. Til både jul og påske, når silden serveres, kan og bør den toppes med den lækre pålægssalat med æg og karry.

Karrysalat er drøn nemt at lave selv og heldigvis for dét, for det smager hundrede gange bedre end færdigvarianterne.

Karrysalat

 

Bedøm denne ret

Pålægssalat til 6 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 5 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 5 æg
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 tsk. karry
  • evt. 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • en smule purløg

Fremgangsmåde

Bring en gryde med vand i kog. Læg forsigtigt æggene i, og giv dem 10 minutter, inden kold vand hældes over. Fisk et enkelt æg op efter 7-8 minutter, så du har et smilende æg til pynt.

Rør mayonnaise, cremefraiche, karry, sukker, salt og peber sammen. Lad det stå i 5 minutter, og tilsæt så evt. en smule gurkemeje, hvis karrysalaten ikke er gul nok.

Pil de afkølede, hårkogte æg, og hak dem. Rør æg i karrysalaten, og smag til med karry, salt og sukker.

Pynt din karrysalat med et smilende æg i både, et lille drys karry og finthakket purløg.

Find flere opskrifter i samme kategori

Karrysalat

Hjemmelavet karrysalat

Karrysalat er jo en klassiker på den danske jule- og påskefrokost. En god gammeldages mad på lækkert rugbrød med marinerede sild toppet med karrysalat skal man bestemt ikke kimse af. Og jeg spiser det gerne til frokost året rundt.

Sådan en sildemad bringer virkelig minder hos mig. Denne opskrift er nemlig som min mor og mormor laver den, og den er et fast indslag til flere højtider.

Som barn sprang jeg over silden men toppede til gengæld med lige rigeligt at den karrygule pålægssalat. Og selvom jeg i dag foretrækker at have sild under, er salaten også fremragende for sig. Eksempelvis som en alternativ æggesalat i en sandwich.

 

Karrysalat med æble

Der findes mange opskrifter på den klassiske pålægssalat, og det er virkelig en smagssag, hvordan man foretrækker den. Jeg har endda hørt, at nogle tilsætter finthakket pasta (?!), nok fordi det er billigere og har en konsistens som æg.

Denne opskrift er ganske simpel, men hvis du synes, kan du give den et twist ved at tilsætte små tern af et sprødt æble. Det giver et lidt knas og et skønt modspil.

Du kan også vælge at tilsætte kapers og finthakkede cornichoner, men helt ærligt, så foretrækker jeg bare den simple (børnevenlige) variant.

 

TIP: Prøv også smørrebrød med fiskefilet og remoulade eller vegansk krigsfisk

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar