
Ingredienser
KRYDDERKAGE
- 100 g finvalsede havregryn
- 100 g mandler
- 150 g bløde dadler
- 200 g tørrede abrikoser
- Saft og skal af 1 appelsin
- 1 tsk. bagepulver
- 1 spsk. stødt kanel
- 1 tsk. allehånde
- 1 tsk. kardemomme
- 1⁄2 tsk. stødt ingefær
- 1 nip salt
- 1 tsk. vaniljepulver
- 100 g smør, stuetemperatur
- 2 æg, str. M/L
- 100 g chokolade
CHOKOLADEGLASUR
- 100 g mørk chokolade
- 0,5 dl fløde
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150 grader.
Blend havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt mandler og bagepulver til havremelet, og blend igen, indtil mandlerne også bliver til mel. Tilsæt da udstenede dadler, 100 g abrikoser, appelsinsaft og -skal, kanel, ingefær, salt og vanilje til foodprocessoren, og kør, indtil du får en klistret, grov masse.
Tilsæt dernæst smør i mindre tern samt æg, og kør, indtil det hele er blandet. Skær abrikoserne i tern, og hak chokoladen groft, og rør det i dejen. Fordel dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
Bag kagen i ovnen i 60 minutter, eller indtil den er flot hævet, gylden, og en tandstik kommer ud ren, når den stikkes i midten af en kage.
Lad krydderkagen køle af – gerne natten over på køkkenbordet, så den kan sætte sig.
CHOKOLADEGLASUR
Hak chokoladen fint, og kom den i en kasserolle sammen med fløden. Smelt chokolade og fløde sammen, imens du pisker, og tag det af varmen, når du har en ensartet konsistens.
Fordel chokoladeglasuren over kagen, og lad den gerne sætte sig, inden servering.
Sund krydderkage med tørret frugt
Denne krydderkage med tørret frugt er inspireret på en opskrift i min kogebog Fabelagtige fristelser: De fineste, festlige bundtkager med nødder, tørret frugt og mørk chokolade. Jeg har også tidligere delt opskriften her på bloggen, hvor I finder dem her: Julekager med frugt og nødder.
I stedet for at lave individuelle forme, bager jeg i denne opskrift på krydderkage dejen i en rugbrødsform. Det bliver altså et sødt og groft kagebrød, der rigtig kan få lov til at sætte sig og blive lækker svampet.
Glutenfri krydderkage
Krydderkagen er glutenfri, og laves på mel af havregryn og mandler. Det er nemt at lave sit eget hjemmelavede mandel- og havremel i en blender eller foodprocessor. Og så er det betydeligt billigere end at købe det færdiglavet. Hvis du dog har en pose af det ene eller andet liggende, kan du snildt bruge det i stedet.
Kage med dadler og abrikoser
Kagen søder jeg med tørrede dadler og abrikoser. Dadlerne bendes ud i dejen, hvor de giver sødme og en god konsistens. Det samme gør jeg med den ene halvdel af abrikoserne, hvor den resterende del skæres i tern og vendes i dejen med hakket mørk chokolade.
TIP: Prøv også min opskrift på en en skøn æbletærte
Inspiration til glutenfrie kager
Hvis du er på udkig efter inspiration til glutenfrie kager, har jeg et stort udvalg på min blog. Nogle af mine personlige favoritter er:
- Chokoladekage med appelsin
- Sunde muffins med banan og peanutbutter
- Julekager med frugt og nødder
- Æblecrumblekage
- Sund snickerskage