Bagt krydret blomkål
Bagt krydret blomkål beviser, hvor fantastisk man kan få grøntsager til at smage. Det her er alt andet end kogt, kedelig blomkål, som mange nok har fået serveret som børn. Det er sprøde, krydrede blomkålsbidder, der giver selv de lækreste chicken wings kamp til stregen.
Powerris
Til de lækre bidder af bagt blomkål, serverer jeg en blanding af ris og liner. Herhjemme kalder vi det “powerris” – en blanding med mere mæthed, næring og “power” end almindelige ris.
Powerris laver jeg ved at koge en blanding af linser og ris, for at få et mættende og velsmagende mix, der er perfekt som en god og lidt mere proteinrig base til grønne retter. Du kan let tilsætte andre rester af linser og korn til dine powerris, hvis du trænger til at få tømt ud i køkkenskabene – andre favoritter hos mig er den smukke blanding af sorte ris og belugalinser eller brune ris godt med boghvedekerner.
TIP: Prøv også min opskrift på blomkåls couscous, mexikrydrede blomkålsbidder eller måske blomkåls hotwings med BBQ?
Mellemøstlig tzatziki
Jeg elsker en god, klassisk græsk tzatziki. Til denne opskrift på krydret blomkål, giver jeg dog tzatzikien et mellemøstligt twist. Jeg tilføjer tahin og spidskommen, ligesom i en klassisk hummus, og tilføjet hakket mynte. Det giver en fantastisk lækker dip, der nærmest er som en blanding af tzatziki og hummus.
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.