Nem opskrift på tzatziki
Tzatziki laver jeg på den nemmest måde. Jeg sprænger kort fortalt over, hvor gærdet er lavest, men jeg lover, at det ikke går ud over smagen.
I mange opskrifter skal man først dræne yoghurten, eksempelvis gennem et kaffefilter. Det kan tage flere timer, og dét slipper jeg altså gerne for at vente på. Derfor bruger jeg i stedet græsk yoghurt, der har en god fast konsistens.
Derudover anbefaler mange, at man drysser revet agurk med salt. Hvorefter det får lov til at dryppe af i en sigte. Igen rækker min tålmodighed sjældent så langt. Derfor presser samler jeg blot den revne agurk mellem hænderne, hvorefter jeg presser væsken fra over håndvasken. Det behøver slet ikke at være så grundigt, for når agurken røres sammen med den faste græske yoghurt, bliver konsistensen perfekt.
TIP: Prøv dippen til denne lækre græske kartoffelsalat med bønner og lækre hjemmebagte pitabrød
Den bedste tzatziki
Jeg synes, at en tzatziki skal være frisk og cremet. Og at den skal smage godt igennem af både yoghurt, agurk og hvidløg. Pas dog på med at tilsætte for meget hvidløg, hvis du laver din tzatziki i god tid. Den får nemlig en stærkere hvidløgssmag, jo længere du lader den trække i køleskabet.
TIP: Prøv tzatziki til en klassisk græsk salat, en autentisk moussaka eller min opskrift på græsk linsesalat med feta.
Find flere opskrifter på nemme dips
Jeg har mange gode opskrifter på dips og tilbehør her på bloggen. Hvis du er vild med min opskrift på tzatziki kan jeg varmt anbefale dig også at prøve den indiske version raita eller nogle af disse lækre dips: