Måltidssalat til flere dage

Hvis du savner et grønt alternativ til den klassiske rugbrødsmad, er en måltidssalat lige sagen. Det kræver dog ofte mere tid og planlægning, og derfor er det smart at forberede salaten til flere dage.

I denne opskrift på måltidssalat til flere dage, får du opskriften på en mellemøstlig inspireret salat med bagte gulerødder, quinoa, granatæble, salat, feta og hummus. Alt tilberedes på 30 minutter og dernæst har du frokost til 4 dage.

måltidssalat til flere dage

Måltidssalat til flere dage

 

Bedøm denne ret

salat til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

BAGTE GULERØDDER

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

QUINOA

  • 4 dl quinoa
  • 6 dl vand
  • 1 boullionterning

HUMMUS

  • 1 dåser kikærter
  • 2 spsk. lys tahin
  • 1 spsk. olivenolie
  • saft af 0,5 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • Salt
  • 0,5 dl vand

ENDVIDERE

  • 1 granatæble
  • 100 g feta
  • 1 pose rucola

Fremgangsmåde

GULERØDDER

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær gulerødderne i tern. Vend dem i olivenolie og salt på en bageplade med bagepapir.

Bag gulerødderne i ovnen i cirka 20 minutter, til de er møre og let gyldne.

QUINOA

Skyl quinoa i en sigte, og kog det med vand og boullion under låg i cirka 10 minutter til væsken er fordampet.

HUMMUS

Imens quinoa og gulerødder tilberedes, kan du lave humus: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i en sigte. Kom kikærter, tahin, olie, citronsaft, pressede hvidløg, spidskommen og salt sammen i en blender. Kør maskinen, og tilsæt gradvist vand, indtil det har opnået den ønskede konsistens. Smag hummussen til.

ENDVIDERE

Skil forsigtigt kernerne fra granatæblet.

Smuldr fetaosten.

Skyl og tør rucolasalaten.

OPBEVARING / SERVERING

Opbevar alle ingredienser til måltidssalaten i individuelle skåle eller bokse i køleskabet. Saml salaten om morgenen eller inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Måltidssalat til 4 dage

Denne opskrift på måltidssalat til flere dage er et eksempel på, hvorfor “food prep” eller “meal prep” er så smart! Her skal du bruge 30 minutter på at forberede – samme tid som du havde brugt på at lave en enkelt portion. I stedte forbereder du frokost til hele 4 dage (eller 2 dage, hvis I er to voksne, som spiser med).

Denne måltidssalat er en af mine favoritter. Den er mellemøstlig inspireret med hummus, feta og granatæblekerner. Og så indeholder den ingredienser, som forbliver lækre selv efter flere dage på køl.

 

TIP: Tjek også denne opskrift på sund frokostsalat til hele ugen ud. 

 

mellemøstlig måltidssalat

 

Ingredienser til måltidssalaten

Opskriften på måltidssalat til flere dage kan varieres i det uendelige. Her finder du mit forslag til ingredienser samt hvad du kan erstatte dem med:

  • Bagte gulerødder: er billige og smager skønt efter en tur i ovnen. Du kan bruge alle former for rodfrugter eller græskar i stedet.
  • Quinoa: Er en velsmagende, proteinrig base. Det mætter og smager dejligt. Her kan du erstatte med alle typer linser eller korn.
  • Hummus: En klassisk, cremet og utrolig velsmagende dip. Den er også lækker at servere i en sandwich eller til grøntsagsstænger.
  • Feta: Tilføjer fedme og noget lækkert cremet til salaten. Du kan bruge parmesan eller avocado i stedet.
  • Granatæblekerner: Tilføjer noget sødt og friskt. Du kan sagtens pille granatæblet og bruge kernerne over flere dage. Her kan du bruge andet frugt eller bær som alternativ.
  • Rucola: En sprød og let bitter salat. Her kan du bruge alle former for salat eller fintsnittet kål som alternativ.

TIP: Prøv også denne opskrift på frokostsalat med avocado og æg eller salat med bagte gulerødder og laks.

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar