Pasta med græskar og salvie

Denne opskrift på pasta med græskar og salvie smager ganske enkelt helt vidunderligt. Den er simpel og spækket med velsmag på samme tid.

Pasta med græskar og salvie er skøn og nem hverdagsret. Dermed ikke sagt, at den ikke gør sig godt til en hyggelig venindemiddag med hvidvin og stearinlys på bordet. Tværtimod! Det er en vidunderlig vegetarisk opskrift, som gør sig fremragende både til hverdag og fest.

pasta med græskar

Pasta med græskar og salvie

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

  • 1 butternut squash græskar
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g spaghetti
  • 1 dl græskarkerner
  • 50 g smør
  • 1 håndfuld salvie
  • 2 fed hvidløg
  • saft og skal af 1 citron
  • 1 spsk. ahornsirup
  • parmesan til servering

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir.

Halvér butternut græskar på langs, og fjern kernerne med en ske. Brug nu en skarp kniv eller god kartoffelskræller til at fjerne skallen af græskaret, og skær dernæst kødet i tern på 1 x 1 cm. Fordel butternut-ternene på bagepladen, og vend dem i 1 spsk. olivenolie. Sæt ternene i ovnen i 20 minutter, indtil de er møre og gyldne i hjørnerne.

Kog spaghetti i let saltet vand.

Rist græskarkernerne på en tør pande, til de bliver let gyldne. Tilsæt dernæst hakket salvie og smør til panden, og lad smørret smelte, og vend rundt. Lad dernæst panden stå ved middel/svag varme, og undlad at røre indtil smørret ikke længere bruser og er blevet let gyldnet.

Tilsæt presset hvidløg, citronsaft og -skal samt ahornsirup til panden. Vend rundt, og krydr godt med salt og peber.

Brug en sigte til at flytte spaghetti fra gryden til panden. Tilsæt også 1 dl kogevand fra pastaen. Vend godt rundt, så saucen fordeles på spaghettien.

Vend bagte græskartern i spaghettien. Servér pyntet med salvie, friskkværnet peber og et generøst drys friskrevet parmesan.

Find flere opskrifter i samme kategori

Vegetarisk pasta med græskar og salvie

Denne opskrift på pasta med græskar og salvie indeholder en af mine yndlingssmagskombinationer til efteråret. Sødmefuld græskar, aromatisk salvie, umamispækket parmesanost og et friskt hint af citrus. Det er særligt salviebladene og citronskallen, der tilføjer luksus-smag til retten, så spring endelig ikke over disse, når du handler ind.

Opskriften er vegetarisk, og jeg garanterer, at ingen vil savne kødet. Er du dog alligevel lidt skeptisk, kan du vælge at tilsætte kyllingekød, bacon eller (endnu bedre) italiensk pancetta. Rist det på panden, inden du tilsætter smør, salvie og græskarkerner.

 

TIP: Prøv også min opskrift på en dejlig græskarkage eller pizza med græskarbund 

 

pasta med græskar og salvie

 

Spaghetti med bagt græskar

Til opskriften på pasta med græskar bruger jeg butternutgræskar. Det er en af de mest almindelige græskarvariant i de danske supermarkeder, og den er meget alsidig at tilberede. I denne ret skærer jeg græskaret ud i tern, inden de vendes i olivenolie og salt og bages gyldne, møre og let sprøde i ovnen. På den måde får græskarkødet en vidunderlig karamelliseret smag, og ternene beholder bedre deres form, end hvis de blev tilbered direkte i gryden.

Jeg vælger endvidere at bruge spaghetti til opskriften. Her kunne du sagtens vælge andre former for pasta, alt efter hvad du synes om og har på lager.

 

TIP: Prøv også min opskrift på gnocchi med græskarsauce eller græskar gnocchi med svampesauce eller 

 

pasta med græskar og salvie

 

 

 

2 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar