Vegetarisk pasta med græskar og salvie
Denne opskrift på pasta med græskar og salvie indeholder en af mine yndlingssmagskombinationer til efteråret. Sødmefuld græskar, aromatisk salvie, umamispækket parmesanost og et friskt hint af citrus. Det er særligt salviebladene og citronskallen, der tilføjer luksus-smag til retten, så spring endelig ikke over disse, når du handler ind.
Opskriften er vegetarisk, og jeg garanterer, at ingen vil savne kødet. Er du dog alligevel lidt skeptisk, kan du vælge at tilsætte kyllingekød, bacon eller (endnu bedre) italiensk pancetta. Rist det på panden, inden du tilsætter smør, salvie og græskarkerner.
TIP: Prøv også en af mine andre opskrifter med græskar. For eksempel en dejlig græskarkage, kylling med græskar og æble eller pizza med græskarbund
Spaghetti med bagt græskar
Til opskriften på pasta med græskar bruger jeg butternutgræskar. Det er en af de mest almindelige græskarvariant i de danske supermarkeder, og den er meget alsidig at tilberede. I denne ret skærer jeg græskaret ud i tern, inden de vendes i olivenolie og salt og bages gyldne, møre og let sprøde i ovnen. På den måde får græskarkødet en vidunderlig karamelliseret smag, og ternene beholder bedre deres form, end hvis de blev tilbered direkte i gryden.
Jeg vælger endvidere at bruge spaghetti til opskriften. Her kunne du sagtens vælge andre former for pasta, alt efter hvad du synes om og har på lager.
TIP: Prøv også min opskrift på gnocchi med græskarsauce eller græskar gnocchi med svampesauce.