Opskrift på pizza med græskarbund
Denne opskrift på pizza med græskarbund er en fremragende opskrift, hvis man savner et grønnere alternativ til den klassiske italienske pizza med hvedebund. Ligesom blomkålspizzaen består bunden her mest af grøntsager fremfor mel, hvilket er en fremragende måde at snige mere grønt indenbords. Her får du et måltid der smager og ligner af pizza men stadig massevis af plusser på grønt-kontoen.
Udover at være nærende og lækker, er denne pizza også utrolig nem at lave. Ja meget nemmere end en almindelig pizza, tør jeg vove at påstå. Her skal dejen nemlig ikke hæve, og den rulles ud mellem to stykker bagepapir, så du slipper for en del rengøring.
TIP: Prøv også min opskrift på auberginepizza eller glutenfri pizza
Sådan laver du græskar pizza
For at lave græskarbunden skal du bruge græskar uden skal. Det kan nemt fjernes ved, at du skærer skrællen af med en skarp kniv.
Græskarternene skal skæres i små tern og koges, så de hurtigt bliver møre. Derefter kan køres til en dej sammen med fiberHUSK, havregryn, æg og salt. Det nemmeste er at bruge en foodprocessor, der let blender og ælter dejen, så den samler sig til en smidig kugle.
Har du ikke en food processor, vil jeg anbefale dig først at blende havregryn, fiberHUSK og salt sammen til fint mel. Kom melet i en skål, så du kan blende de kogte græskartern til en fin mos. Dernæst kan du komme græskarmosen over i skålen og ælte det det sammen med hænderne.
Dejen til græskarpizza er nemmest at rulle ud mellem to stykker bagepapir. På den måde kan du let fjerne det ene stykke bagepapir og flytte den udrullede pizza over på en bageplade, så den kan komme i ovnen.
Jeg vil anbefale dig først at bage pizzaen uden fyld. På den måde bliver den mest sprød, når du dernæst flipper pizzaen op og bager den med bunden op ad med toppings.
Ingredienser
Græskar – Jeg bruger oftest hokkaido, men alle typer græskar kan bruges. Du kan også bruge sød kartoffel som alternativ, hvis græskar ikke er i sæson.
Havregryn – Havregryn skal blendes til fint til havremel, og det er derfor nemmest med finvalsede havregryn. Grovvalsede havregryn kan dog også bruges. Alternativ kan du bruge havremel, der kan købes i butikkerne, så du slipper for at blende.
FiberHUSK – Du skal bruge den gule pakke, der er beregnet til bagning. Dvs. IKKE den grønne HUSK, som er et kosttilskud.
Æg – Jeg bruger et M/L æg til opskriften. Jeg har endnu ikke prøvet at gøre opskriften vegansk.
Salt – Her bruger jeg helt almindelig bordsalt. Bruger du flagesalt skal du tilføje 1 tsk.
Græskarpizza eller sød kartoffel pizza
Denne græskarpizza er perfekt at nyde i efterår og vinter, hvor supermarkederne bugner af græskar. Jeg bruger hokkaido, der er den mest hyppige variant, men du kan også bruge butternutgræskar.
Hvis græskar ikke er i sæson, kan du erstatte det med sød kartoffel. Jeg har prøvet at lave pizzabunden med begge dele, og både smag og konsistens minder så meget om hinanden, at det ikke er til at kende forskel.
Idéer til pizzatoppings
Pizzatopping kan virkelig varieres i det uendelige, og selvom klassiskeren med tomat og ost altid er god, er det lækkert med variation. Du kan eksempelvis prøve disse varianter:
- Grøn pesto, artiskokhjerter og mozzarella
- Pizzasauce og skinke
- Pesto og svampe
- Figner, serrano og karameliserede rødløg
- Ristede svampe og bresaola
- Spinat, ricotta og artiskok
- Æble og pancetta
- Rød pesto og mozzarella
- Gorgonzola, pære og pancetta