-
Link kopieret
Pastasalat med varmrøget laks og avocadocreme
Pastasalat med varmrøget laks er fyldt med skønne sager. Kikærtepastaen (eller bare almindelig pasta, hvis du foretrækker det) vendes i en avocadocreme med spinat og basilikum og ærter, inden den toppes med lækker varmrøget laks og smukke ærteskud.

Hovedret til 4 personer personer
Forberedelse 10 min /I alt 25 min
INGREDIENSER
- 250 g pasta, fx kikærtepasta
- 100 g spinat
- 250 g varmrøget laks
- 1/2 bakke friskbælgede ærter (kan erstattes af frosne, optøede ærter)
- 1 håndfuld ærteskud
AVOCADOCREME
- 1 moden avocado
- 1 håndfuld basilikum
- 50 g spinat
- 2 spsk. olivenolie
- saft af 1/2 citron
- salt & friskkværnet peber
Kog pastaen efter anvisningen på posen. Lad pastaen køle af, eller skyl den hurtigt i koldt vand.
Blend alle ingredienserne til avocadocremen sammen til en glat konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Vend pastasalaten i avocadocremen. Hak spinaten groft, og bælg ærterne. Vend det sammen med pastasalaten. Top med stykker af varmrøget laks og ærteskud, og servér.
Pastasalat med varmrøget laks
Pastasalat med varmrøget laks er et dejligt sommermåltid. Den er fyldig og mættende, men stadig frisk og let - perfekt til lune dage. Den varmrøgede laks gør pastasalaten ekstra luksus-lækker, men den kan også snildt erstattes med stegt eller koldrøget laks. Ønsker du at gøre opskriften vegansk, kan laksen helt undlades. Avocadocremen består af avocado, der blendes sammen med spinatblade, basilikum, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Super simpel og helt vildt cremet, frisk og smagfuld. Når avocadocremen vendes i pastasalaten, får den den fineste grønne farve, og så sikrer den, at pastaen forbliver lækker selv efter flere dage i køleskabet. Pastasalat med varmrøget laks er derfor også perfekt til madpakken, så lav gerne en ekstra stor portion.
TIP: Prøv også denne opskrift på pastasalat med rød pesto og chorizo eller frokostsalat med avocado og æg eller squashpasta med avocadocreme og varmrøget laks.
TIP: Prøv også denne opskrift på salat med bagte gulerødder og laks.



