-
Link kopieret
Polentapande med æg, tomat og chorizo
Denne opskrift på polentapande er vaskeægte comfort food. Lunende og lækker, men samtidig utrolig nem at bikse sammmen. Opskriften kræver minimal arbejdskraft i køkkenet men smager simpelthen så dejligt!
Retten består af en bund af cremet polenta majsgrød. Heri steger vi æg, med faste hvider og flydende blommer, og så toppes retten med sprød chorizo, bagte tomater og knasende kikærter.
Det er muligvis en kombination, du ikke har prøvet før, men det smager himmelsk, og så er det både nemt og ret budgetvenligt at fremtrylle.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 45 min
INGREDIENSER
- 100 gram chorizo
- 2 fed hvidløg
- 8 dl vand
- 2 dl majsgryn (polenta)
- 30 gram parmesan + lidt til servering
- 4 æg
- salt & friskkværnet peber
TOPPINGS
- 250 gram cherrytomater
- 1 dåse kikærter, drænede
- 0,5 tsk paprika, gerne røget
- 1 spsk. olivenolie
- salt
- 1 håndfuld frisk rosmarin
TOPPINGS
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skyl tomaterne (behold gerne stilken på), og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dræn kikærterne fra dåsen, og skyl dem i en sigte. Fordel ligeledes kikærterne på bagepladen, og vend så tomater og kikærter i olivenolie, paprika og salt.
Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil kikærterne er sprøde og gyldne, og tomaterne er rynkede.
Skær chorizopølsen i grove skiver, og svits dem i en dyb pande, indtil de er sprøde. Tag chorizoskiverne af panden, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Pil og pres hvidløg, og svits det kort i fedtet fra chorizopølsen på panden. Tilsæt majsgryn, og vend rundt. Hæld vand over, og rør det godt sammmen, så grynene ikke klumper. Rør (eller pisk med et piskeris) indtil grøden begynder at tykne. Lad dernæst grøden simre i 15 minutter.
Riv parmesanen fint, og rør osten i polentagrøden i panden. Smag grøden til med salt og peber.. Brug en ske og lav en lille lomme i polenta-grøden. Slå derefter hurtigt et æg ud i lommen i grøden. Gentage med alle æg, og lad så panden simre,, indtil hviderne er faste, og blommerne stadig flydende.
SERVERING
Placér de bagte tomater og sprøde kikærter oven på grøden. Hak de sprøde chorizoskiver groft, og drys det over polenta-panden. Pynt med lidt parmesan og rosmarin, og servér straks.
Opskrift på polenta pande
Denne polentapande er et rigtig hverdagshit, da du kan servere den på dage, hvor overskuddet et lavt men lysten til et mættende, nærende og lækkert måltid er stor. Derudover er opskriften perfekt til sensommeren og begyndende efterår. Det er en vaskeægte comfort food ret, der mætter og luner. Servér retten, når du kommer hverdagstræt hjem fra arbejde, og det småregner, og hvor glæden ved et dejligt måltid med sommerens sidste tomater vil synes ekstra stor ♥
TIP: Prøv også denne opskrift på sprøde polentafritter
Polentapande toppings
Denne polentapande består først og fremmest af en bund af cremet polenta majsgrød. Den toppes dernæst med æg, sprød chorizo, bagte tomater og knasende sprøde kikærter. De sprøde kikærter og bagte tomater tilberedes nemt i ovnen, imens resten af opskriften kan samles i en pande. Her bliver tomaterne rynkede og saftige, men kikærterne bliver dejlig knasende. En perfekt topping til den cremede grød. Chorizo er en krydret spansk pølse. Når den steges på en pande, bliver den sprød. Og det fungerer altså lidt som et krydret bacondrys, når den sprøde pølse hakkes groft og drysses over retten. Kombinationen af de forskellige toppings er virkelig vidunderlig. Men har du travlt, eller er der noget, du ikke lige har på lager, kan kan du sagtens skære lidt af toppingsene fra. Udlad eksempelvis tomaterne, hvis de ikke er sæson. Eller undlad chorizopølsen, hvis du ønsker at gøre opskriften vegetarisk.
TIP: Udforsk vores opskriftsindeks med vegetariske opskrifter.

Flere opskrifter med polenta
Vi er vilde med at bruge polenta majsgryn i vores opskrifter. Prøv nogle af vores favoritter her:
- Polentapizza med bresaola
- Alt-i-ét kyllingefad med polenta og tomater
- One-pot-pie med oksekød, chorizo og polenta-låg
- Polenta med ristede grøntsager & pocherede æg
- Laks med ristet polenta og jordbærsalsa



