Sprød polentapizza
Polentapizza er en af mine favoritter, når det kommer til alternativer til den klassiske hjemmelavede pizzabund. Bunden bliver virkelig dejlig sprød, og smagen passer perfekt til diverse toppings. Derudover er opskriften meget nem at gå til, helt uden hævetid, så pizzaerne kan komme på bordet i en fart.
TIP: Prøv også min opskrift på aubergine pizza eller sprøde polentafritter
Vegetarisk eller vegansk polentapizza
Du kan toppe din pizza med lige det, du er i humør til. Og så er det en opskrift, der er super nem at gøre enten vegetarisk eller vegansk.
Hvis du gerne vil gøre opskriften vegansk, kan du også sagtens undlade parmesan i bunden og bruge et alternativ til ost på toppen.
Til en vegetarpizza skal du naturligvis blot undlade salami og toppe med en masse grønt i stedet. Prøv eksempelvis min polentapizza med grøn pesto og svampe.
Flere opskrifter med polenta
Polenta er majsgryn, en form for groft majsmel, der har et væld af forskellige anvendelsesmuligheder. Prøv eksempelvis en af disse opskrifter:
- Alt i et fad med kylling og polenta
- One-pot-pie med oksekød, chorizo og polenta
- Polenta med ristede grøntsager og pocherede æg
- Citronkage med polenta og mandler
- Polentapizza med bresaola
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.