
Ingredienser
Butterbean-quinoabøffer
- 2 dl quinoa
- 2 pastinakker (100 g i renset vægt)
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. tahin
- salt og friskkværnet peber
- 1 dåse butterbeans
- en stor håndfuld frisk spinat (50 g)
- evt. 1-2 spsk. mel eller finvalsede havregryn
- olivenolie til stegning
Bagte gulerødder
- 1 kg gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. stødt spidskommen
- salt
- 75 g feldsalat
Tahindressing
- 1 fed hvidløg
- ½ dl tahin
- 1 tsk. honning
- saft af ½ citron
- salt og friskkværnet peber
- ca. ½ dl vand
Fremgangsmåde
Salat med bagte gulerødder
Tænd ovnen på 200°. Skrub og halvér gulerødderne på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, og drys med spidskommen og salt. Bag gulerødderne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Veganske bøffer
Kog quinoa i letsaltet vand i 15 minutter, indtil de små haler frigøres.
Skræl og riv pastinakkerne fint, og afvej 100 g. Kom det i en skål sammen med kogt quinoa, pillet hvidløg, tahin, salt og peber.
Hæld vandet fra butterbeans; skyl dem, og blend dem til mos med en stavblender. Bland mosen med ingredienserne i skålen til en fars (det er lettest at bruge hænderne).
Tilsæt evt. en smule mel eller lidt finvalsede havregryn, hvis farsen er for våd.
Skyl og hak spinaten groft, og bland den i. Fugt dine hænder, og form 10 bøffer. Steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.
Tahin-dressing
Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med tahin, honning, citronsaft, salt og peber. Rør gradvist vand i, indtil konsistensen bliver flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig.
Salat fortsat
Skyl og tør feldsalaten, og anret den på et fad. Læg de bagte gulerødder over. Dryp med tahindressing, og servér med bønnebøffer.
Veganske quinoabøffer med butterbeans
De her quinoabøffer er virkelig lækre. Saftige i midten, sprøde på ydersiden og fyldt med velsmag. Perfekt til en lidt lettere måltid, hvis du en aften har lyst til at udskifte hakkebøffen med et vegansk alternativ.
Det, der holder bøfferne sammen, er blendede butterbeans, der sammen med quinoaen tilføjer masser af protein til bøfferne, så du ikke skal bekymre dig om. hvorvidt mætheden udebliver. Hvad enten du selv spiser vegansk, får besøg af en, der gør, eller blot, som jeg, holder af at undlade kød nogle dage hver uge, lover jeg, at de bliver et sikkert hit. Og det bedste af det hele? Resterne smager herligt til frokost dagen efter!
Vegetardeller med quinoa, pastinak og butterbeans
Quinoabøffer er et nemt og utrolig lækkert kødfrit alternativ. Det er en skøn og mættende servering, og hvis du er vild med falafler, er jeg sikker på, at du også bliver tosset med denne opskrift. Quinoabøfferne består hovedsageligt af butterbeans og quinoa men får masser af smag fra andre ingredienser såsom pastinak, tahin og hvidløg. En utrolig velsmagende kombination!
De veganske grøntsagsbøffer er perfekte, når du savner et grønnere, kødfrit måltid. De er fyldt med protein, så de mætter dejligt, og så smager de altså bare helt vidunderligt.
TIP: Prøv også min opskrift på veganske mexibøffer med søde kartofler eller en vegetarlasagne med quinoa
Quinoabøffer: en god grundopskrift med plads til variation
Jeg bruger pastinak og spinat i opskriften på quinoa-bøffer. Særligt pastinak er med til at give en mild sødme, der komplimenterer de andre ingredienser virkelig dejligt. Du kan dog sagtens erstatte den revne pastinak med en anden type rodfrugt – jeg er sikker på, at både rødbede, jordskok og gulerod smager skønt – og spinaten kan du ligeledes erstatte med et andet grønt indslag, såsom friske krydderurter eller kål. Spinat kan også helt undlades, for bøfferne har masser af smag i sig selv. Jeg kan bare godt lide at snige ekstra grøntsager ind, hvor jeg kan!
TIP: Prøv også opskrifter på lækre rødbedebøffer, veganske kebabspyd eller de bedste falafler