Rabarberkompot i ovn

Jeg er tosset med rabarber, og når de smukke, pink stængler er i sæson, hamstrer jeg så mange, jeg kan.

En af mine yndlingsmåder at tilberede dem på er at lave rabarberkompot, som jeg bruger oven på morgenmadsskåle eller på brød.

Kompotten tilbereder jeg i ovnen i stedet for i en gryde, hvilket er langt nemmere og hurtigere.

rabarbarkompot i ovn

Rabarberkompot med honning

 

Bedøm denne ret

Topping til 2 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 15 min / i alt 25 min

Ingredienser

 • 1 bundt rabarberstængler
 • 3-5 spsk. honning
 • kornene af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljepulver

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Kom 3 spsk. honning i en skål sammen med vaniljekornene, og rør det sammen.

 

Rens rabarberne. Skær bladene af stænglerne, og rens bunden for brune kanter.

 

Skær rabarberstænglerne i skrå skiver, og kom dem i skålen til honningen. Vend godt rundt, så honningen fordeler sig ud på skiverne, og fordel det dernæst på bagepladen.

 

Bag rabarberne i 15 minutter, indtil de er helt møre, og lad dem derefter køle af.

 

Kom de bagte rabarberskriver i en skål, og mos dem let sammen til en kompot. Jeg foretrækker, at skiverne ikke moses helt ud, men det er op til dig. Smag til med honning, så det er tilpas sødt, og opbevar derefter din rabarberkompot i en lukket beholder i køleskabet.

Find flere opskrifter i samme kategori

rabarber bagt i ovn

 

Rabarberkompot topping

Rabarberkompot i ovn er drøn nemt at lave, og så er det skønneste topping, som jeg nyder at lave, når de smukke lyserøde stængler er i sæson.

Jeg laver min rabarberkompot i ovn på verdens mest simple måde. Så selvom det måske virker overskudsagtigt at bikse sammen på en almindelig hverdag, lover jeg dig, at du kommer til at bruge maks 10 minutter i køkkenet. Og dine smagsløg vil takke dig! Det eneste, du skal gøre, er at skære dem i skiver og vende dem i honning og lidt vanilje på en bageplade. Så en tur i ovnen, og så er der serveret!

 

TIP: Prøv også min opskrift på rabarbertærte med marcipan, min nemme rabarbercrumble eller blondies med rabarber og hvid chokolade.

Havregrød med rabarberkompot

Rabarberkompotten tager en kedelige havregrød til nye højder, og giver den et tiltrængt spark forårsfornemmelser. Jeg vil også anbefale jer at bruge kompotten sammen med yoghurt og måske lave en lille parfait sammen med lidt granola.

Skålen på billederne har jeg toppet med rabarberkompot, mandelsmør, bipollen, chiafrø, kokosflager og tørrede rosenblade. Ja, jeg går all in, og denne blanding var både særligt smuk men også enormt lækker – selvom mindre naturligvis også kan gøre det.

 

TIP: Prøv også min opskrift på råsyltede rabarber

 

Flere opskrifter til morgenmad:

Shop the post

- reklamelinks

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Lige et spørgsmål, der ikke har med rabarberkompot at gøre. Men kan din mexitærte laves i en almindelig tærteform eller er det bedst med springform?

 2. Anden gang jeg laver denne lækre rabarberkompot. Den er ikke smagt endnu men jeg var svært begejstret første gang. Mmmmh! 😀

 3. Hej Emma,
  Jeg er vild med alt, der har med rabarber at gøre, og havregrød er også hvad jeg spiser mest af til morgenmad. Så tænkte, at jeg ville gå i gang med at lave denne her rabarberkompot 🙂 Hvor mange stængler, svarer et bundt til ca.? Og ellers tak for en super god og hyggelig blog <3
  Hilsen Bjørk

  1. Hej Bjørk 🙂 Tak for de søde ord <3
   Det er cirka 5-10 stængler alt efter hvilken sort, du vælger, og hvor tykke de er. Hvis du køber rabarber i et supermarked kommer de i et bundt 🙂

Skriv en kommentar