-
Link kopieret
Rispapirsruller med asiatisk daddeldip
Rispapirsruller er en fantastisk forret eller farverig frokost. Man kan fylde rullerne med alverdens grøntsager, men jeg synes det er lækrest, når det er et mix af sprøde, grove, cremede (hvem sagde avocado?) og friske ingredienser. Og så er det ekstra fint, hvis man tænker lidt over råvarernes farver, for sé lige en farveeksplosion, det kan blive til.

Forret eller tilbehør til 4 personer
Forberedelse /I alt 25 min
INGREDIENSER
Asiatisk daddeldip
- 50 g bløde dadler, udstenede
- 1⁄2 dl sojasauce
- 1⁄2 dl sesam- eller olivenolie
- saften af 1⁄2 lime
- ingefær, svarende til spidsen af en tommelfinger
- 1 lille tsk. sambal oelek
- 2-3 fed hvidløg
Rispapirsruller
- 3 gulerødder
- 3 rødbeder
- 1⁄2 lilla spidskål
- 1⁄2 agurk
- 1-2 avocadoer
- 1 mango
- 10 rispapir
Asiatisk daddeldip
Kom alle ingredienserne i en højhastighedsblender, og kør, til du får en helt glat konsistens. Smag dippen til, så den er tilpas stærk/syrlig/sød.
Rispapirsruller
Skrub eller skræl gulerødder og rødbeder, og riv dem groft på et rivejern. Skær spidskålen i helt fine bånd. Skær agurken i stave, og skær avocado og mango i skiver.
Dyp et stykke rispapir i vand, så det bliver fugtigt på alle sider og kanter, og placér det derefter på et skærebræt. Placér alle de klargjorte grøntsager og mango i midten af rispapiret. Rul det derefter sammen 2/3 af vejen, imens du samler fyldet. Fold de to sider af rispapiret ind, så fyldet holdes på plads, og rul rispapiret det sidste stykke, så du får en stram rulle. Gentag, indtil du har opbrugt alt fyldet.
Halvér rispapirrullerne, og anret dem på et fad. Servér med asiatisk daddeldip.
TIP: Prøv også at tilsætte nudler og laks, tigerrejer eller tofu til rullerne, så de kan spises som et let, men fyldestgørende måltid.
Hvordan laver man rispapirsruller?
Rispapirsruller ser festligt ud, men man skal lige lære, hvordan de nemmest rulles. Det er ikke længe siden, jeg selv fandt ud af, at jeg har rullet rispapirsruller helt forkert. Jeg har altid synes, det var enormt svært at få rullerne pæne, men sidste år knækkede jeg endelig koden! Rispapirerne skal ikke lægges i blød, men blot dyppes i koldt vand, inden de placeres på et skærebræt. Dernæst fyldes og rulles de stramt, så de kan spises uden, de falder fra hinanden. Denne metode lærte jeg ved at overvåge en kok på én af Århus' bedste vietnamesiske restauranter. Herefter måtte jeg straks hjem og gøre hende kunsten efter samme aften. Siden har jeg lavet rispapirsruller mange, mange gange, og min favoritopskrift er denne.TIP: Prøv også denne skønne opskrift på thai fiskefrikadeller
Sund teriyakisauce med dadler
Ingen rispapirsruller uden dip, og her vil jeg udfordre jer en smule. Jeg ved nemlig godt, at en klassiske peanutbutterdip er dødlækker, men I MÅ altså give min asiatiske daddeldip et skud. Den er så god, at jeg faktisk aldrig tror, jeg har serveret den for gæster, uden at de har bedt om at få opskriften med hjem. Måske I kender den søde teriyakisauce, man ofte får serveret på asiatiske spisesteder? Daddeldippen smager nærmest præcis sådan, men den er betydelig sundere, da det er dadler, der giver den sin skønne karamelsmag og konsistens.TIP: prøv også mine andre asiatiske opskrifter som denne salat med and eller filippinsk adobo kylling